CANDIDATURA lui Buşoi, sub semnul întrebării. Gorghiu: Rămâne de văzut dacă va rămâne propunerea finală

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seară, că prim-vicepreședintele liberal Cristian Bușoi este "un coleg activ", însă a arătat că o candidatură finală a acestuia la Primăria Capitalei va fi decisă de Biroul Politic Național.

18 ian. 2016, 20:43
CANDIDATURA lui Buşoi, sub semnul întrebării. Gorghiu: Rămâne de văzut dacă va rămâne propunerea finală

„Bucureștiul rămâne de stabilit. În momentul acesta există o propunere pentru Primăria Capitalei. Cătălin Predoiu, în cursul acestei săptămâni, își va prezenta public strategia pentru București. Sper că aceste trei săptămâni, intervalul pe care l-a avut la îndemână să decripteze tainele acestei organizații de București, au fost fost suficiente pentru a veni cu o strategie închegată. Cred că vom avea o formulă perfectă atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere al candidaților. (…) Dl Bușoi, în acest moment, este propunerea organizației de București. O candidatură finală poate fi decisă exclusiv prin validarea în Biroul Politic Național. (…) Este un coleg activ. (…) Rămâne de văzut în ce măsură va rămâne propunerea finală a PNL”, a spus Alina Gorghiu la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că îl susține pe Bușoi la Primăria Capitalei.

„Nu am nicio reținere în a-l susține pe Cristi Bușoi la Primăria Capitalei, dar este o decizie pe care BPN o va lua. Rămâne de văzut dacă Organizația de București va merge cu aceeași candidatură sau va veni cu o altă propunere”, a adăugat liderul PNL.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, despre candidatura la PMB: „Nu o exclud, dar nici nu o accept”

Biroul Politic Național al PNL a validat luni 14 dintre propunerile de candidați ai formațiunii la funcția de primar de municipiu reședință de județ și trei nominalizări la președinția unor consilii județene, a anunțat copreședintele liberalilor Vasile Blaga, într-o conferință de presă la finalul reuniunii.

Cei 14 candidați validați sunt: Mircea Hava — Alba Iulia, Gheorghe Falcă — Arad, Dragoș Luchian — Bacău, Cătălin Boboc — Brăila, Emil Boc — Cluj Napoca, Pavel Badea — Craiova, Petru Mărginean — Deva, Nicușor Ciumacenco — Galați, Daniel Cârjan — Drobeta Turnu Severin, Marius Bodea — Iași, Andrei Voloșevici — Ploiești, Ioan Popa — Reșița, Marius Bălașa — Slatina, Nicolae Robu — Timișoara.

Pentru președinția unor consilii județene au fost validate următoarele candidaturi: Ionel Palăr — Bacău, Alin Tișe — Cluj, Eugen Pârvulescu — Teleorman.