Ştirea că s-a deschis primul restaurant care serveşte CARNE DE OM e FALSĂ. Ce au descoperit internauţii

În Tokyo, Japonia, s-a deschis primul restaurant unde poți mânca fără nicio problemă, carne de om. Acesta a fost inaugurat de curând și se bucură de mulți clienți zilnic, a fost ştirea care a făcut înconjurul internetului zilele acestea. O verificare mai atentă a ştirii relevă că nu este deloc adevărată.

09 dec. 2017, 16:02
Ştirea că s-a deschis primul restaurant care serveşte CARNE DE OM e FALSĂ. Ce au descoperit internauţii

Restaurantul „The Resoto ototo no shoku ryohin”, care înseamnă în română „Fratele Comestibil”, serveşte carne de om, au scris ziarele preluând o ştire de pe un blog. Restaurantul oferă o largă gamă de preparate, iar prețurile platourilor variază între 100 respectiv peste 1000 de euro. Cel mai scump preparat din carne de om costă 1200 de dolari, susţine blogul Steemit.com.

Primul client care a avut ocazia de a se înfrupta din preparatele umane a fost un argentinian care s-a declarat mulțumit de gustul mâncării.

„Avea gust de carne de porc, în acest restaurant, ei gătesc carnea de om cu multe condimente, așa că nu se simte un gust diferit”, a declarat acesta, citat de blogul menţionat.

Citeşte şi Secretul celor mai delicioşi cârnaţi de casă. Trei reţete de cârnaţi de casă pentru Sărbători

În 2014, în Japonia, a fost semnată o lege prin care oamenii au dreptul să consume carne de om, dacă desigur respectă toate normele sanitare.

Întrebarea pe care toată lumea și-o pune este „De unde își procură carnea acest restaurant?”, iar răspunsul este simplu. Înainte de a deceda, persoanele semnează un contract prin care își vând corpurile restaurantului pentru o sumă de 35 de mii de euro, bani care vor ajunge la familiile acestora.

Numai persoanele cre mor tinere pot semna acest acord și care respectă anumite condiții de sănătate, deoarece carnea lor trebuie să fie comestibilă.

Numai că ştirea s-a dovedit falsă, la o verificare sumară. Nu doar că blogul respectiv publică materiale de la cititori, pe care nu le verifică, dar aceeaşi informaţie mai apăruse cu un an înainte în altă parte, ceea ce face ca falsul să fie şi plagiat, după cum au comentat internauţii.