Un om de ştiinţă şochează planeta. Carnea de om, o alternativă pentru hrana viitorului

Încălzirea globală crează probleme grave asupra capacităţii de producere şi distribuţie a hranei.

07 oct. 2019, 09:20
Un om de ştiinţă şochează planeta. Carnea de om, o alternativă pentru hrana viitorului

Un om de ştiinţă susţine că carnea de om ar putea reprezenta o alternativă pentru hrana viitorului, scrie descopera.ro.

Citeşte şi Pământul, mai ameninţat ca niciodată. Viaţa a peste un miliard de oameni este afectată de încălzirea globală

Încălzirea globală afectează şi va continua să afecteze capacitatea de producere şi distribuţie la scară largă a hranei, arată oamenii de ştiinţă. 

O criză alimentară la nivel global a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, aceştia căutând surse alternative de hrană.

Oamenii de ştiinţă iau în calcul toate variantele pornind de la introducerea în alimentaţia noastră a algelor marine, a insectelor, a cărnii artificiale sau chiar folosirea tehnicilor de editare genetică.

Magnus Soderlund susţine că nu toate posibilităţile sunt luate în calcul. Mai exact acesta susţine că pe viitor am putea să recurgem la canibalism.

Soderulund, profesor al Şcolii de Economie din Stocholm, a argumentat în cadrul unei prezentări pe care a a susţinut-o la Gastro Summit că încălzirea globală ne va aduce în punctul în care va trebui să apelăm la noi surse de hrană, unele pe care, în prezent, le-am găsi scârboase sau chiar revoltătoare.

În această ultimă categorie se numără, în mod evident, canibalismul. Profesorul nu se declară în vederea sacrificării indivizilor sănătoşi pentru consum, el este de părere că oamenii deja decedaţi ar putea fi „reciclaţi”.