Canicula face noi victime în ţară. Un bărbat a murit, iar mai multe persoane au ajuns la spital din cauza căldurii

România se topeşte şi astăzi sub arşita soarelui, pentru a doua zi consecutiv. Deja un om a murit în Mehedinţi, în timp ce lucra la temperaturi extreme, iar o femeie, angajată la o creşă, a ajuns la spital. În Timiş ambulanţele abia au făcut faţă solicitărilor, iar în Gorj deţinuţii din penitenciare abia mai suportă condiţiile.

30 iun. 2017, 05:27
Canicula face noi victime în ţară. Un bărbat a murit, iar mai multe persoane au ajuns la spital din cauza căldurii

Temperaturile extrem de ridicate au făcut şi primele victime. În Mehedinţi, un bărbat angajat la o firmă de prelucrare a fierului a făcut un infarct şi a murit în timp ce se afla la serviciu. Nu a apucat decât să îi spună unui coleg că îi e rău.

Medicii au intervenit şi pentru o femeie angajată la o creşă care pur şi simplu a leşinat din cauza căldurii şi s-a lovit la cap.

Şi la Timişoara ambulanţele abia au făcut faţă numărului mare de solicitări după ce sute de persoane s-au simţit rău. Medicii recomandă în această perioadă de caniculă să consumul a minimum doi litri de lichide pe zi şi interzic expunerea la soare pentru perioada îndelungate între orele 11:00 şi 18:00.

Căldură extremă şi în sudul ţării. Pe lângă angajaţii din instituţii pentru care s-au luat măsuri speciale şi deţinuţii din penitenciare au primit cateva facilităţi.

Citeşte şi CANICULA face victime. Patru persoane au leşinat în Prahova din cauza căldurii, printre aceste şi un preot