CANICULĂ în Bucureşti. Cristian Popescu Piedone a împărţit apă cetăţenilor din Sectorul 4 FOTO

Primarul Cristian Popescu-Piedone a declarat mobilizare generală, în urma codului de caniculă anunţat miercuri de meteorologi, şi a împărţit apă cetăţenilor din sectorul 4 al Capitalei.

08 iul. 2015, 15:13

Pe lângă toate măsurile adoptate deja în cadrul celor 6 containere care funcţionează ca puncte de prim ajutor, Piedone a decis să treacă la împărţirea apei către populaţie.

Cu sprijinul funcţionarilor din cadrul Primăriei Sectorului 4, s-a trecut într-o primă etapă la distribuirea a 6.000 de sticle cu apă potabilă, în toate zonele Sectorului, conform repartizării teritoriale în baza căreia se derulează programul funcţionarilor de proximitate.

Pe lângă cele 6 puncte de prim ajutor amenajate în containere şi fântâna de mare adâncime, situată în Orăşelul Copiilor, am considerat că trebuie să venim în întâmpinarea cetăţenilor care sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea sau să se deplaseze în spaţiu deschis, în ciuda temperaturilor extrem de ridicate, oferindu-le sticle cu apă rece. Le mulţumesc funcţionarilor Autorităţii Locale Sector 4, pentru solidaritatea şi spiritul civic pe care le-au demonstrat, oferindu-se voluntari în cadrul acţiunii pe care am desfăşurat-o astăzi„, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.

Activitatea a continuat prin implicarea Poliţiei Locale Sector 4, care a împărţit alte 6.000 de sticle cu apă potabilă populaţiei.

Totodată, efective de poliţişti locali vor intensifica patrulările pe raza Sectorului 4, în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, în timp ce prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, persoanele asistate la domiciliu vor beneficia de îngrijire medico – socială, asistenţii specializaţi ocupându-se şi de cumpărăturile zilnice ale vârstnicilor nedeplasabili.

De asemenea, pentru limitarea efectelor caniculei, prin intermediul societăţii de salubrizare, zeci de utilaje se vor deplasa pe raza Sectorului 4 dimineața și seara, pentru a efectua stropiri pe străzi, bulevarde, aleile dintre blocuri şi în parcuri.


loading...