Canicula va fi înlocuită de ploi. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii ne anunţă că în următoarele zilei canicula este înlocuită de ploi şi de instabilitatea atmosferică, astfel începând să-şi intre în drepturi mult mai devreme.

26 aug. 2013, 13:22
Canicula va fi înlocuită de ploi. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi, vremea va fi uşor instabilă în majoritatea regiunilor, iar in sud se va menţine călduroasă. Norii împart cerul cu soarele şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, local în nordul şi centrul ţării, dar şi în zona de munte şi numai izolat în celelate zone. Astfel de fenomene îşi vor face apariţia spre seară şi noaptea local în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Totodata este posibil să cadă grindină şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

Vremea rămâne călduroasă şi marţi în Capitală. Soarele ţine agenda zilei şi numai trecător se arăta câţiva nori de decor. Abia noaptea aceştia devin ameninţători şi aduc ploi de scurtă durată şi posibil fenomene electrice. Vântul adie uşor, iar amiaza vine cu 31…32 de grade în termometre.

Citeşte şi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Miercuri, agenda meteo a zilei este ţinută tot instabilitatea atmosferică. Cerul se acoperă de nori din când în când şi lasă averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. Excepţie va face extremitatea sud-estică a teritoriului unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă în regiunile sudice şi sud-estice, vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în sudul Munteniei.

Vremea va fi în general instabilă miercuri în Bucureşti. Cerul va prezenta înnorări temporare şi se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi în jur de 29 de grade.

Vremea se va menţine în general instabilă şi joi. Vor fi intervale de timp în care cerul va fi dominat de soare, dar şi momente în care cerul este acoperit de nori ameninţători ce aduc ploi de scurtă durată, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt în jumătatea nordică a ţării şi pe arii mai restrânse în restul zonelor. Temperaturile maxime vor pleca de la 18 grade în Bucovina şi Maramureş şi 30 de grade.

În Bucureşti, joi, cerul va fi parţial acoperit de nori şi doar trecător vor fi condiţii de ploaie. Temperatura maxima va fi de 28…29 de grade, adică cum ar trebui să fie în această perioadă.

Vineri, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă mai ales în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 29 de grade. Vor mai cădea ploi, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt în majoritatea regiunilor, dar cu o frecvenţă mai mare în zona de munte, în timp ce sâmbătă şi duminică aria ploilor va fi in restrângere.