Cântăreţul de reggae Bunny Wailer, membru fondator al formaţiei The Wailers, a murit

Cântăreţul şi percuţionistul jamaican Bunny Wailer, legendă reggae, a murit marţi la vârsta de 73 de ani la Andrew's Memorial Hospital din Kingston (Jamaica).

03 mart. 2021, 06:32
Cântăreţul de reggae Bunny Wailer, membru fondator al formaţiei The Wailers, a murit

A murit legenda reggae Bunny Wailer, ultimul membru supravieţuitor al „The Wailers”. Ministrul Culturii, Olivia Grange, nu a precizat cauza decesului lui Bunny Wailer, membru fondator al grupului The Wailers cu Bob Marley şi Peter Tosh, care au făcut din reggae un fenomen mondial.

Bunny Wailer a fost un cântăreţ şi compozitor jamaican. A fost membru fondator al grupului de reggae The Wailers, alături de Bob Marley şi Peter Tosh. Faima internaţională au obţinut-o împreună cu Simmer Down şi Stir It Up, conform BBC.

Bunny Wailer a câştigat trei premii Grammy. Moartea sa a fost confirmată de managerul Maxine Stowe şi de ministrul culturii din Jamaica, Olivia Grange.

Nu se cunoaşte cauza decesului, dar artistul se afla în spital de când a suferit un accident vascular cerebral, în iulie 2020.

Vedeta, al cărei nume real era Neville O’Riley Livingston, a fost ultimul membru supravieţuitor al The Wailers, după moartea lui Bob Marley de cancer în 1981 şi uciderea lui Peter Tosh în timpul unui jaf din 1987.

Wailer s-a născut Neville Livingston pe 10 aprilie 1947. În copilăria pătrecută la St. Ann Parish s-a împrietenit cu Bob Marley. Au devenit mai apropiaţi după moartea tatălui lui Marley în 1955 când mama lui Marley s-a mutat cu tatăl lui Livingston.

În 1963, Livingston şi Marley, alături de prietenul lor Peter Tosh, s-au mutat la Kingston şi au format grupul reggae numit The Wailing Wailers (mai târziu The Wailers). Trio-ul a avut aproape imediat succes, clasându-se în topurile jamaicane în anul următor cu single-ul lor de debut „Slimmer Down”.

Livingston, care în cele din urmă a adoptat numele de Bunny Wailer, este creditat pentru compoziţia multor cântece ale formaţiei The Wailers, printre care: “Dreamland”, “Riding High”, “Brain Washing”, “Keep On Moving”, “Reincarnated Souls” şi “Hallelujah Time”.

Pe măsură ce Marley a devenit vedeta formaţiei, Wailer s-a simţit îndepărtat. După ce a refuzat să participe la un turneu prin cluburi americane, care era împotriva princiilor cultului Rastafari, Wailer a părăsit formaţia The Wailers în 1973.

Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. O femeie a făcut hemoragie cerebrală şi nu a mai avut nicio şansă. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii


loading...