Cântărețul Gheorghe Turda a trecut prin experiența COVID, dar tot nu crede în existența virusului: „A fost o răceală, pur și simplu”

Gheorghe Turda s-a vindecat recent de coronavirus, însă a dezvăluit că nu crede în existența virusului.

11 ian. 2021, 08:25
Cântărețul Gheorghe Turda a trecut prin experiența COVID, dar tot nu crede în existența virusului: „A fost o răceală, pur și simplu”

Gheorghe Turda a avut COVID

Cântărețul de muzică populară a dezvăluit, în cadrul emisiunii „De-a viața ascunselea”, de la Antena 3, la doar câteva zile după ce a ieșit din izolare, că nu crede în COVID. Declarațiile artistului vin deși el a contactat noul coronavirus și a trecut prin boală.

Gheorghe Turda a mărturisit că a luptat cu boala două săptămâni, dar că el o consideră ca fiind o simplă răceală.

„Pe 2 ianuarie am ieșit din izolare, mi-am făcut testul, îl am în buzunar. Am cu două -trei linii albastre. (…) A fost greu și nu prea. Am răcit la Slănic Prahova din cauza temperaturilor joase din mină. Nu a fost COVID, a fost o răceală, pur și simplu”, a spus artistul în emisiunea Florentinei Fântânaru.

În ciuda faptului că a fost testat pozitiv, Gheorghe Turda a negat, râzând, că ar fi avut SARS-CoV2: „Ei, normal că am ieșit pozitiv. Cine vrea și cine nu vrea iese pozitiv. Nu cred că am avut COVID, deși o să fac vaccinul care e nevoie să îl facem.”, a mai spus Gheorghe Turda.

Câte cazuri de COVID sunt în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 3.082 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 62 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 16.684. În prezent, 1.065 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă.

Până astăzi, 10 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 671.284 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 598.610 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.082 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 16.654 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 825, urmat de Timiş – 212, Iaşi – 179 şi Ilfov – 167. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în Ilfov – 4,69, urmat de Timiş – 4,05, Bucureşti – 3,97, Cluj – 3,6, Constanţa – 3,06.