Capatos îl atacă pe CTP: „Din presă te exclude doar publicul. Ştie asta, pe el publicul l-a exclus”

După audierea de la CNA şi sancţiunea primită pentru filmuleţul care îl prezenta pe Emil Boc, Capatos continuă să susţină că nu a greşit şi îl critică pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cel care a cerut excluderea sa din presă.

17 feb. 2012, 11:20
Capatos îl atacă pe CTP: „Din presă te exclude doar publicul. Ştie asta, pe el publicul l-a exclus”

Cristian Tudor Popescu a cerut excluderea mea din presă. Scrâşnea din dinţi că sunt o ruşine. De parcă presa ar fi o instituţie de stat, să fiu dat afară. Vreau să îl anunţ că din presă te exclude doar publicul. Doar el are această putere. Iar Cristian Tudor Popescu ştie asta, pentru că pe el publicul l-a exclus din presă, iar acum păcăleşte oamenii pe internet, la o fantomă de ziar„, a spus Dan Capatos în emisiunea sa.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a arătat mulţumit de sancţiunea dată de CNA, însă este sceptic că astfel de măsuri vor preveni alte gesturi asemănătoare.

„Este o pedeapsă meritată, am spus lucrul acesta înainte să se pronunţe domnii de la CNA, că au fost încălcate toate regulile jurnalismului şi cele ale bunului simţ. Sunt sceptic în ceea ce priveşte schimbarea atmosferei din presa românească şi în special din televiziune în viitor, în urma acestei sancţiuni. Soluţia ar fi fost atunci când se putea, autoreglementarea în interiorul breslei, eliminarea acestor persoane din categoria jurnaliştilor şi să li se interzică să mai practice această meserie.”, a declarat la România TV Cristian Tudor Popescu.

Postul de televiziune Antena 1 a fost sancţionat joi de CNA cu suspendarea pentru 10 minunte a emisiei în prime time pentru publicarea imaginilor în care fostul premier Emil Boc apare gol în vestiarul unei săli de fitness.