Capitala a fost zguduită de o explozie puternică. O teroristă sinucigaşă s-a detonat în apropiere de Ambasada Franţei

Capitala Tunisiei  a fost zguduită de o explozie puternică provocată de o  teroristă sinucigaşă care s-a detonat, joi, în apropierea Ambasadei Franţei din Tunis.

27 iun. 2019, 10:49

Explozia sinucigaşă a vizat capitala ţării, Tunis. Terorista sinucigaşă a detonat bomba într-o zonă din oraş în care se află şi Ambasada Franţei.

Martorii oculari au relatat că suspecta şi-a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra ei  în faţa unei maşini de poliţie, potrivit express.co.uk

În urma detonării încărcăturii explozive şapte persoane au fost rănite. Serviciile de urgenţă au intervenit imediat la locul incidentului, din strada Charles de Gaulle, din centrul capitalei.

Ministerul de Interne a confirmat că sunt cel puţin cinci persoane rănite în acest incident. Răniţii sunt doi poliţişti şi trei civili.

Citeşte şi Un bărbat din Noua Zeelandă a fost condamnat la 21 de luni de închisoare după ce a distribuit o transmisiune live cu un atac terorist

Terorista a vizat o patrulă a poliţiei din strada Charles de Gaulle, din centrul Tunisului. Autorităţile tunisiene au confirmat şi prezenţa unui alt terorist care s-a detonat în apropiere de o secţie de poliţie din cartierul Qarjani, din capitala ţării, rănind patru persoane. 

Imaginile șocante arată un vehicul alb distrus de explozie, cu resturi împrăștiate de-a lungul străzii și de pe bulevardul principal, Habib Bourguiba. Mai mulți localnici, inclusiv copii, pot fi văzuți fugând din zonă, în timp ce autoritățile investighează incidentul. Cinci ambulanțe au fost desfășurate în zonă pentru a da primul ajutor victimelor atentatului.

Mouna Guebla, în vârstă de 30 de ani, avea studii universitare, dar a rămasese șomeră. Tatăl ei a afirmat că nu crede că fiica lui a acţionat din propriea ei iniţiativă pentru a declanşa atacul.

Guebla părea că a folosit o bomă artizanală, pregătită în clandestinitate, şi nu o centură cu explozibili. 

După studierea limbii engleze, Guebla fusese șomeră timp de trei ani, crescând oi pentru a-și susţine hrana familiei sale.  În Tunisia, o treime dintre absolvenţii de studii superioare sunt şomeri.

„Știu că nu intenționa să facă așa ceva”, a declarat tatăl ei, Mouhamed Guebla, citat de AFP.

Atacul a fost un „act izolat”, a declarat ministrul de Interne, Hichem Fourati, adăugând că Guebla nu a fost pe o listă de ceasuri de potențial extremiști și nu a fost „cunoscută pentru religia sau afilierea ei religioasă”.