Capitala înconjurată de gunoaie. Ministrul Mediului: Eu nu pot să înțeleg cum cetățenii sau autoritățile pot lucra sau trăi în acest fel

Mii de tone de deşeuri sunt depozitate pe terenurile virane din jurul Capitalei și de-a lungul Centurii Bucureștiului. Zonele au devenit adevărate focare de infecție. De vină pentru această situație sunt primăriile și cetățenii, care, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna, au "mentalitate de Evul Mediu".  "Eu nu pot să înțeleg cum cetățenii sau autoritățile pot lucra sau trăi în acest fel", spune ministrul Tanczos Barna.

23 apr. 2021, 15:39
Capitala înconjurată de gunoaie. Ministrul Mediului: Eu nu pot să înțeleg cum cetățenii sau autoritățile pot lucra sau trăi în acest fel

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat într-un interviu la Digi 24, că de vină pentru această situație în care se află țara noastră și Bucureștiul sunt primăriile.

„Este iresponsabilitatea incredibilă a autorităților publice locale și a cetățenilor, pentru că aceste gunoaie ajung pe câmpuri, pe șosele, în șanțuri, în lacuri, în râuri, din cauza nepăsării și a mentalității de Evul Mediu. Eu nu pot să înțeleg cum cetățenii sau autoritățile pot lucra sau trăi în acest fel”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Digi24.

Ministrul a explicat că la nivelul Gărzii de Mediu se muncește la foc continuu pentru identificarea terenurilor cu depozite ilegale de deșeuri.

„Mergem de la parcelă la parcelă, din loc în loc, identificăm terenuri, depozite ilegale de gunoi, verificăm proprietarul, dăm amenzi și se dispune ecologizare. În cazul în care în termenul prevăzut nu se face, se ajunge la plângere penală. Se lucrează la foc continuu, dar repet, nu se poate controla cât aruncă cetățenii. Dacă nu se schimbă mentalitatea, dacă nu se dezobișnuiesc unii de a arunca pur și simplu pe geam, din mașină, sticla, doza de bere sau punga, degeaba”, a adăugat Tanczos Barna.

Tánczos Barna a subliniat faptul că Bucureștiul este cu mult în urmă față de celelalte capitale europene la capitolul serviciilor de salubrizare și depozitare a deșeurilor.

„Este o realitate dură, dar suntem rămași în urmă. Primăriile de sector și Primăria Generală trebuie să vină să organizeze mai bine serviciul public de salubrizare, modalitatea de depozitare și de sortare. Rețetele există, nu trebuie să inventăm apa caldă, trebuie mai multă implicare. Eu nu pot să concep ca un primar care nu a rezolvat problema salubrizării și a depozitării deșeurilor în comuna, orașul, municipiul, capitala respectivă, să câștige din nou alegerile”, a mai spus Tanczos Barna.


loading...
Partenerii noștri