Căpşunii din Baia Mare s-au copt în noiembrie

O femeie din Baia Mare s-a trezit peste noapte cu căpşunii rumeniţi şi cu pomii înmuguriţi. Deşi, teoretic, iarna ar trebui să bată la uşă, natura ne mai oferă şi fenomene spectaculoase.

09 nov. 2011, 12:34
Căpşunii din Baia Mare s-au copt în noiembrie

Surprinsă de ceea ce i s-a întâmplat, femeia crede că schimbările bruşte de temperatură au dus la coacerea căpşunilor. Cu toate că arbuştii de căpşuni erau pregătiţi pentru iernat, băimăreanca a fost nevoită să le scoată din nou la soare.

În curtea femeii, nu doar căpşunii au început să se coacă. Magnoliile şi trandafirii au înmugurit, semn că urmează o toamnă lungă şi frumoasă.

Vecinii femeii au rămas plăcut surprinşi când au văzut căpşunii rumeniţi. Ei cred că totul se datorează toamnei târzii care s-a instalat în luna noiembrie. „Dacă este toamnă lungă, înseamnă că înmuguresc. Este prea cald”, a spus unul dintre localnici.

Specialiştii spun că acestă înmugurire târzie se datorează temperaturilor ridicate de afară. Chiar dacă suntem în luna noiembrie, în multe localităţi din ţară, mercurul termometrului a urcat peste 15 grade.