Captură de arme în Italia. Aproximativ 800 de puşti au fost puse sub sechestru

Poliţia italiană a anunţat, joi, că a pus sub sechestru 781 de puşti fabricate în Turcia, pe care le-a capturat  la bordul unui camion care urma să ajungă în Belgia.

26 nov. 2015, 15:37
Captură de arme în Italia. Aproximativ 800 de puşti au fost puse sub sechestru

Poliţia italiană a informat într-un comunicat de presă că „dată fiind natura particulară a acestui transport, precum şi originea şi destinaţia sa, a fost făcută o cercetare amănunţită a documentelor de transport” ale armelor.

Încărcătura fusese însă declaratată oficial şi, de asemenea, nu a fost constatată nicio abatere de la regulile vamale. Tot ceea ce a lipsit referitor la acest transport a fost autorizaţia necesară pentru siguranţa publicădocument indispensabil pentru transportul armelor de calibru mare în Italia, chiar şi în cazul unui simplu tranzit.

Citeşte şi Poliţia londoneză acordă un termen de două săptămâni pentru predarea armelor deţinute ilegal

Puştile cu aer comprimat de tip „Winchester SXP” se vând în magazinele de arme şi servesc tirului recreativ, dar şi ca arme de apărare personală, scrie Le Figaro.

Încărcătura se afla la bordul unui camion olandez condus de un şofer turc care ajunsese în Portul Trieste, nord-estul Italiei.

În camion nu se aflau alte arme în afară de încărcătura declarată. „Date fiind recentele evenimente teroriste şi gravităţii situaţiei la scară internaţională, poliţia a ridicat nivelul de alertă şi atenţie privind controalele frontaliere, portuare şi aeroportuare”, se mai arată în comunicat.