Captură impresionantă de ţigări la Satu Mare: 81.000 pachete confiscate

Aproape 81.000 de pachete de ţigări de contrabandă în valoare de peste 350.000 de lei au fost depistate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, două persoane fiind arestate.

26 apr. 2013, 09:36
Captură impresionantă de ţigări la Satu Mare: 81.000 pachete confiscate

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Poliţiei de Frontieră Satu Mare, poliţiştii de frontieră din Negreşti Oaş, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informare şi Protecţie Internă (DIPI), au declanşat în zona localităţii Cămârzana o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Contrabandişti de ţigări, prinşi în Vaslui cu marfă de 500.000 de lei

Poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 1.600 metri de linia de frontieră, două autoturisme care se deplasau cu viteză de la frontiera de stat spre interior. Aceştia au procedat la interceptarea maşinilor, însă la vederea echipajului poliţiei de frontieră şoferii au abandonat autoturismele şi profitând de întuneric au încercat să fugă.

„Din cercetările făcute la faţa locului, s-a constatat că în cele două maşini, o autoutilitară Mercedes Sprinter, înmatriculată în Franţa şi un Opel Frontera cu numere de Anglia, se află o însemnată cantitate de ţigări. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.996 pachete ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 352.000 lei”, precizează sursa citată.

Citeşte şi Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti ce transportau ţigări de 120.000 lei

În continuarea cercetărilor, au fost identificate cele două persoane implicate în activitatea de contrabandă, doi bărbaţi de 34 şi 41 de ani pe numele cărora instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.