Captură-RECORD, de 42 de TONE de canabis în Marea Mediterană

Poliţia italiană a realizat una dintre cele mai mari capturi de canabis din Europa, 42,7 tone, în cadrul unei operaţiuni în largul Siciliei, ca parte a unei anchete conduse de autorităţile vamale franceze, au anunţat vineri autorităţile franceze, informează AFP, citată de Agerpres.

27 iun. 2014, 18:00
Captură-RECORD, de 42 de TONE de canabis în Marea Mediterană

Drogurile au fost descoperite pe o navă de 110 metri, Aberdeen, sub pavilion togolez, cu membri ai echipajului libanezi, indieni şi sirieni, a declarat Vincent Sauvalere, director de operaţiuni în cadrul Direcţiei naţionale de informaţii şi investigaţii vamale (DNRED), care a condus ancheta.

Nava se afla între Sicilia şi Tunisia, iar poliţia financiară italiană a fost însărcinată să urce la bordul navei şi să o remorcheze până la portul Trapani, în Sicilia, se menţionează într-un comunicat al Ministerului francez al Economiei, informează Agerpres.

Cei 15 membri ai echipajului au fost predaţi autorităţilor judiciare italiene.

Citeşte şi A apărut ŢIGARA ELECTRONICĂ cu cannabis VIDEO

În total, 42,672 de tone de canabis au fost confiscate, ‘echivalentul a două semiremorci pline’, a spus Vincent Sauvalere. ‘O parte era bine ascunsă’, însă o cantitate atât de mare este greu de ascuns, iar poliţia italiană a descoperit rapid drogurile, a afirmat el, adăugând că valoarea lor pe piaţă este de circa 120 de milioane de euro.