Captură-record de droguri. Autorităţile au confiscat cocaină în valoare de 40 de milioane de euro

Autoritățile franceze au confiscat jumătate de tonă de cocaină, în valoare de 40 de milioane de euro, în urma perchiziționării unei nave cargou de containere în portul Dunkerque.

15 mai 2019, 07:54
Captură-record de droguri. Autorităţile au confiscat cocaină în valoare de 40 de milioane de euro

Drogurile au fost descoperite pe data de 29 aprilie în urma perchiziționării unei nave cargou care transporta banane, informează cotidianul The New York Times. Nava venise din Surinam, via Pointe-A-Pitre, din America de Sud.

Cele 492 de kilograme de cocaină confiscate erau camuflate într-un container cu banane provenit din Suriam via Guadelupa, iar valoarea acestora se ridică la 40 de milioane de euro.

Agenţii vamali de securitate au selecţionat containerul suspect într-un control de rutină. Când au deschis containerul, ei au constatat prezenţa unor cartoane sub care erau camuflate drogurile în transportul de  banane.

Vameşii au hotărât să controleze în amănunt transportul suspect care era acoperit şi un planşeu metalic, pe care l-au tăiat cu un ferăstrău rotund şi astfel au descoperit drogurile – nu mai puţin de 415 pungi de cocaină cu o greutate totală de 492 de kilograme.