Noi descoperiri şocante în cazul oribilei crime din judeţul Argeş

Anchetatorii au găsit în râul Argeş capul femeii ucise de către Florin Mânzăraru în noaptea de 24 spre 25 mai, informează România TV. Aceasta era singura parte a corpului femeii care nu fusese încă găsită. Conform autopsiei realizate anterior, se pare că asasinatul a fost comis prin sufocarea victimei.

31 mai 2013, 13:56
Noi descoperiri şocante în cazul oribilei crime din judeţul Argeş

Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie în Argeş şi-a recunoscut, joi, faptele în faţa anchetatorilor. Acesta a precizat că mobilul omorului a fost jaful şi violul, după cum bănuiau anchetatorii.

Florin Mînzăraru, bărbatul suspectat că, în noaptea de 24 spre 25 mai, a violat, ucis şi tranşat o femeie pe care a luat-o cu maşina, „la ocazie”, şi-a recunoscut faptele, potrivit Mediafax. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a plâns în faţa poliţiştilor şi procurorilor, cărora le-a spus că regretă ce a făcut, au mai spus sursele citate.

Iniţial, Mînzăraru a refuzat să-şi recunoască fapta, însă acesta a cedat în timp ce, de faţă cu el, anchetatorii îi percheziţionau locuinţa din localitatea argeşeană Leordeni.

La poarta locuinţei se adunaseră, în timpul percheziţiei, o mulţime de săteni, care îl huiduiau pe Mînzăraru şi cereau, în cazul său, pedeapsa cu moartea.

Florin Mînzăraru va fi adus la Bucureşti, pentru a fi prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Argeş, Dan Manu, a declarat, joi, că femeia al cărei cadavru, fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit în râul Argeş s-a luptat cu bărbatul care a ucis-o, rănindu-l cu unghiile, acesta având mai multe leziuni traumatice pe corp.

„Parchetul ICCJ a dispus un act medico-legal la presupusul făptuitor. A fost examinat la SML Argeş, constatându-se leziuni traumatice pe corpul acestuia, care au putut fi produse prin loviri. Avea urme pe antebraţ, pe zona posterioară a toracelui, pe mâini, care pot sugera, în contextul dosarului, şi elemente care duc la fapta de viol”, a spus şeful Laboratorului de Medicină Legală Argeş.

Mînzăraru a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de morminte, anchetatorii spunând că acesta a luat-o cu maşina pe femeie, apoi a dus-o acasă, a ucis-o şi i-a secţionat cadavrul, aruncându-l în râul Argeş de pe podul Căteasca.

Conform anchetatorilor, există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără şi pleacă spre judeţul Dâmboviţa. În autoturism anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din PICCJ, Marius Iacob, a declarat că suspectul, care în noaptea de miercuri spre joi a fost audiat la Poliţia Topoloveni, nu şi-a recunoscut fapta, refuzând să facă declaraţii.

Potrivit acestuia, în noaptea de 24 spre 25 mai bărbatul „a acostat-o pe femeie, Iuliana N., pe care a transportat-o cu maşina într-un loc nestabilit încă, unde a deposedat-o de mai multe bunuri, a ucis-o, după care a segmentat cadavrul şi l-a aruncat în râul Argeş”.

„Urmează să stabilim care a fost motivul crimei. Învinuitul a refuzat să dea declaraţii. Din datele noastre rezultă ca a ucis-o în judetul Argeş, vom vedea dacă a şi violat victima. Cel mai probabil, ar fi ucis-o pe femeie acasă la el, a segmentat cadavrul şi a aruncat cadavrul sau o parte din el de pe podul de la Căteasca. Nu se ştie cu ce a tranşat-o. El a fost condamnat în trecut pentru viol şi a fost eliberat condiţionat în luna aprilie 2013, iar ulterior a mai suferit condamnări pentru furt şi pentru trecere frauduloasă a frontierei”, a spus Marius Iacob, la finalul audierilor de la Poliţia Topoloveni.

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat în luna aprilie.

Mînzăraru a fost trimis în judecată în 10 martie 2008 pentru viol. Acesta fusese arestat preventiv în februarie 2008, fiind acuzat că a violat o tânără, pe care a şi rănit-o cu un cutter.

Judecătoria Topoloveni l-a condamnat pe Mînzăraru, în 15 iulie 2008, la opt ani de închisoare cu executare. Instanţa l-a obligat să îi plătească femeii daune morale de 105.000 de lei.

Decizia a fost contestată de Florin Mînzăraru la Tribunalul Argeş, care în 3 noiembrie 2008 i-a respins recursul şi a menţinut condamnarea dispusă de Judecătoria Topoloveni, decizia fiind definitivă. După ce a fost condamnat, Mînzăraru a fost încarcerat în Penitenciarul Colibaşi.

În ianuarie 2013, Florin Mînzăraru a cerut Judecătoriei Piteşti să fie eliberat condiţionat, după executarea a două treimi din pedeapsa de opt ani de închisoare primită pentru viol.

Instanţa Judecătoriei Piteşti a dispus, în 22 ianuarie 2013, declinarea competeenţei de soluţionare a cererii formulate de Mînzăraru la Judecătoria Târgu-Jiu, în condiţiile în care acesta fusese transferat în Penitenciarul Târgu-Jiu

În 26 februarie, Judecătoria Târgu-Jiu i-a respins cererea de liberare condiţionată.

El mai formulase o cerere de eliberare condiţionată şi în 12 februarie 2013, şi aceasta fiind respinsă, în 5 martie, de Judecătoria Târgu-Jiu.

În 27 martie, Florin Mînzăraru a solicitat din nou să fie eliberat, iar o zi mai târziu, Judecătoria Târgu Jiu a admis propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu.

După ce instanţa a dispus definitiv eliberarea condiţionată a lui Mînzăraru, acesta a fost pus în libertate, în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul lua cu maşina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Sursele citate au precizat că acesta folosea un autoturism Hyundai model vechi în care îşi atrăgea victimele.

Cadavrul unei femei fără cap, fără mâini şi fără picioare a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti, satul Ioneşti.

Rudele unei femei de 36 de ani din localitatea dâmboviţeană Valea Mare au alertat Poliţia, sâmbătă seară, despre dispariţia acesteia după ce a fost dat publicităţii cazul femeii al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeş.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorţată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni şi făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmboviţa, unde locuia împreună cu concubinul ei. Sora femeii dispărute a susţinut că bărbatul cu care aceasta trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare.

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi în Argeş şi Dâmboviţa pentru căutări în acest caz, iar ofiţeri specialişti de la direcţiile de Investigaţii Criminale şi de Operaţiuni Speciale din IGPR, precum şi de la Institutul Naţional de Criminalistică, au fost trimişi în Dâmboviţa pentru a sprijini ancheta.

Luni, anchetatorii au găsit piciorul stâng al unui cadavru uman în albia râului Argeş, în apropiere de zona unde a fost găsit cadavrul, iar marţi a fost găsită o mână, la aproximativ 200 de metri în amonte de podul de la Ioneşti, după ce s-a decis golirea temporară a barajului de la Goleşti, nivelul râului Argeş scăzând considerabil.


loading...