CARACATIŢA din spatele achiziţiei drepturilor TV asupra Ligii 1. Surpriză uriaşă

Problema drepturilor TV din Liga 1 în perioada 2014/2019 agită spiritele în fotbalul românesc, miza este uriaşă, de sute de milioane de euro, totul pornind de la comunicatul ambiguu pe care LPF l-a postat pe site vizavi de faptul că a vîndut drepturile din Liga 1 pentru următoarele cinci sezoane. 

07 mart. 2014, 09:51
CARACATIŢA din spatele achiziţiei drepturilor TV asupra Ligii 1. Surpriză uriaşă

Ultima bombă aruncată pe piaţă are legătură cu patronul celor de la CFR Cluj, Arpad Paszkany, care s-ar afla în spatele firmei Intel Sky Broadcast Limited (CITEŞTE EXCLUSIV BOMBĂ: Cine se află în spatele firmei care a cumpărat drepturile TV ale Ligii 1), un off-shore din Malta, societate care a cumpărat drepturile pentru colosala sumă de 173 milioane de euro. Sursele fanatik.ro susţin însă că omul din umbră ar fi, cum v-am anunţat deja, mogulul Adrian Sîrbu, „beneficiarul secret” din spatele întregii afaceri!  

De ce nu apare Adrian Sîrbu

Lumea se întreabă de ce Adrian Sîrbu nu apare, ba mai mult ar nega o implicare în această tranzacţie colosală a drepturilor TV. Poziţia defensivă a lui Sîrbu poate fi foarte bine pusă în legătură cu interdicţia pe care mogulul media o are, timp de trei ani, de a nu mai activa în domeniul televiziunii după despărţirea de CME. Adrian Sîrbu vrea să revină în forţă pe piaţă şi îşi calculează paşii foarte atent, cu inteligenţa-i caracteristică. Momentan, doreşte să rămînă în anonimat, pentru a-şi reconstrui de acolo imperiul. După divorţul de CME, Sîrbu a primit un pachet financiar de compensaţii, în valoare de 5,4 de milioane de dolari, pe care nu poate risca să-l pună în pericol în nici un fel.

DREPTURILE TV ale Ligii 1 s-au vândut unei firme „de apartament” din Malta

Finul Măruţă, omul de legătură între Paszkany şi Sîrbu

Faptul că Arpad Paszkany a ieşit public şi a declarat că-şi va vinde cele două posturi, Transilvania Look şi Look TV, firmei care a cumpărat drepturile TV, Intel Sky Broadcast Limited, a aprins imaginaţia multora. Boss-ul de la CFR Cluj a şi precizat că nu poate da mai multe detalii pentru că există confidenţialitatea tratativelor şi a numelor implicate. FANATIK.RO vă dezvăluie însă înţelegerea pe care Arpad Paszkany şi Adrian Sîrbu au avut-o acum cîţiva ani, în momentul în care şeful clujenilor a dat drumul celor două canale mai sus amintite, deal care constituie piatra de temelie a ceea ce se întîmplă acum. Omul de legătură a fost şi este Cătălin Măruţă, finul lui Paszkany şi angajatul lui Sîrbu în acel moment.

Citeşte mai mult pe fanatik.ro 

Arpad Paszkany a infirmat această ultimă informaţie. „N-avem nicio treabă cu drepturile de televiziune pentru Liga 1, nu vom transmite niciun meci. Informaţiile apărute în aceste zile, cum că eu aş fi achizionat aceste drepturi TV, nu sunt adevărate”, a declarat omul de afaceri pentru citynews.ro.