Caragiale devine personaj, sâmbătă, pe scena Palatului Copiilor

Sâmbătă la Palatul Naţional al Copiilor are loc premiera “Întâmplări vesele şi triste din viaţa lui I L Caragiale.” Protagonistul spectacolului este Niculae Urs, cunoscut publicului şi pentru rolurile din „O noapte furtunoasă”, „Take, Ianke şi Cadâr” şi „Măscăriciul.” Iar originalitatea reprezentaţiei vine din faptul că, de data aceasta, în faţa publicului ajunge chiar autorul Caragiale, nu unul din personajele sale.

19 feb. 2013, 11:23
Caragiale devine personaj, sâmbătă, pe scena Palatului Copiilor

Spectacolul s-a născut din pasiunea lui Niculae Urs faţă de personalitatea plurivalentă a lui Caragiale şi mai ales faţă de scrierile acestuia, cu care publicul este mai puţin familiarizat. Tocmai în aceste texte, se conturează profilul unei vieţi şi unei minţi ce nu are pereche în cultura românească. Iar scenariul, construit pe baza acestor materiale arareori citite, se dezvoltă într-un spectacol colocvial şi plin de farmec ce îl dezvăluie pe Caragiale, în tot lumescul lui.

Nenea Iancu vă aşteaptă cu chef de vorbă şi cu umor, la o şuetă în care se pierde în amintiri, se duelează verbal cu politicienii vremii, se lasă purtat în aventuri berlineze alături de prietenul Delavrancea sau este cucerit de încântătoarea creaţie a lui Creangă.

 Biletele pentru premiera „Intâmplări vesele şi triste din viaţa lui I L Caragiale se găsesc la Casa de bilete a Palatului Copiilor, în reţeaua BILETOO –punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, şi Cinema Patria. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.ro.

 Tot la Palatul Copiilor, sunteţi aşteptaţi în luna martie şi la următoarele spectacole:

Podu’ – ( Horaţiu Mălăele, Meda Victor, George Ivascu) – 2 martie, ora 19

O noapte furtunoasă – (Nicolae Urs, Luminiţa Erga, Alina Berzunţeanu, Silviu Biriş, Vlad Zamfirescu, Simona Popescu) – 3 martie ora 20.00

Menage A Trois ( Ioan Isaiu, Liviu Vârciu, Ionela Nedelea) – 4 martie ora 20.00

Străini în noapte (Florin Piersic, Medeea Marinescu) – 5, 7 şi 8 martie ora 20.00

Vis ( Dan Puric) – 6 martie ora 20.00

Confesiuni despre viata si arta (Radu Beligan) – 10 martie ora 19.00