Carambol cu 50 de maşini în Ungaria. Doi români au fost implicaţi în accident FOTO&VIDEO

Aproximativ 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ, pe autostrada M7 din Ungaria, care leagă Budapesta de graniţa cu Croaţia. Din primele informaţii, cel puţin un om a murit, iar alţii 40 au fost răniţi. În carambol au fost implicaţi şi mai mulţi cetăţeni români.

15 mart. 2013, 08:33

Doi cetăţeni români au fost implicaţi în accidentul produs joi pe o autostradă din Ungaria. Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi români au suferit răni minore şi nu au necesitat internarea.

Aproximativ 50 de maşini s-au ciocnit pe autostradă din cauza condiţiilor meteologice nefavorabile. Maşinile au fost proiectate unele peste altele, iar mulţi oameni au rămas prinşi între fiarele contorsionate.

Operaţiunea de salvare a fost îngreunată de condiţiile meteo vitrege şi mulţi dintre răniţi nu au putut să fie evacuaţi din zonă decât foarte târziu.

Din primele informaţii rezultă că accidentul în lanţ s-a produs din cauză că vizibilitatea era foarte scăzută, pe fondul ninsorii abundente şi al vântului puternic.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a emis joi cod roşu de viscol cu intensificări ale vântului în judeţele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy şi Zala, situate în partea de vest a Ungariei, avertizare valabilă până vineri, la miezul nopţii.

În judeţele situate în estul Dunării ploaia va alterna cu ninsoarea. În zona de nord-est a Ungariei se aşteaptă temporar ploaie îngheţată. În zonele mai înalte din nord stratul de zăpadă poate ajunge la 30 cm. Din cauza intensificării vântului, în mai multe regiuni se aşteaptă viscol în cursul zilei de joi în zona centrală a Ungariei şi vineri în partea de est, mai informează MAE.