Carantină forțată pentru cei care au călătorit în următoarele nouă țări. Măsuri sporite de protecţie împotriva Covid-19, în Formula 1

Bahrainului a înăsprit măsurile aplicate la intrarea în ţară persoanelor provenite din China, Coreea de Sud, Irak, Malaysia, Singapore, Hong Kong, Thailanda, Iran şi Italia, ţări afectate de epidemia de Covid-19.

03 mart. 2020, 21:22
Carantină forțată pentru cei care au călătorit în următoarele nouă țări. Măsuri sporite de protecţie împotriva Covid-19, în Formula 1

Astfel, persoanele care au fost în aceste ţări cu mai puţin de 14 zile înainte de a intra în Bahrain vor fi plasate în carantină. Această decizie, similară cu cea luată de autorităţile din Qatar, afectează personalul din Formula 1 în vederea Marelui Premiu al Bahranului, a doua etapă a Campionatului Mondial, prevăzută la 22 martie.

Echipele Ferrari şi Alpha Tauri (Toro Rosso), cu sediul în Italia, la Maranello, respectiv Faenza, şi cele care folosesc componente ale scuderia, Haas şi Alfa Romeo (Sauber), nu vor avea probleme dacă vor ajunge la Manama direct de la Melbourne, unde se va disputa, la 15 martie, etapa de debut a sezonului.

Situaţia cea mai dificilă este pentru personalul companiilor italiene care furnizează componente echipelor, cum ar fi Pirelli, Brembo, Magnetti Marelli etc. Dacă angajaţii acestor companii vor veni direct din Italia, ei vor fi plasaţi în carantină la sosirea în Bahrain.

În acelaşi context al creşterii numărul de cazuri de infecţii cu coronavirus în Italia, Ferrari şi-a anulat o sesiune de testare a pneurilor de 18 inci, care vor fi folosite din 2021, sesiune care era prevăzută, joi, la Fiorano.