Carantina în oraşul Bragadiru din Ilfov se prelungeşte cu două săptămâni. Ordinul dat de Raed Arafat

Măsura de carantină zonală pentru oraşul Bragadiru se prelungeşte de luni cu 14 zile. Anunţul a fost făcut de Prefectura Ilfov.

12 apr. 2021, 19:42
Carantina în oraşul Bragadiru din Ilfov se prelungeşte cu două săptămâni. Ordinul dat de Raed Arafat

Carantina în oraşul Bragadiru din Ilfov se prelugeşte începând de luni, de la ora 22:00, aşa cum prevede ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Oraşul Bragadiru a intrat în carantină prima oară, pe data de 15 martie, pentru o perioadă de 14 zile, în urma analizei de risc privind infectarea cu COVID-19 efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ulterior, pe 29 martie, măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu încă 14 zile, notează Agerpres.

Prefectura Ilfov a anunţat că incidenţa cazurilor de COVID-19 era luni de 9,54 în Bragadiru, un oraş care are puțin peste 15.000 de locuitori.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 12 aprilie. Peste 62.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID. Totalul se apropie de 2,4 milioane

Județul Ilfov continuă să înregistreze cea mai mare rată de infectare din țară, 7,34, însă e în scădere față de ieri, conform Libertatea.

  • 5 aprilie – carantină prelungită în Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele;
  • 6 aprilie – carantină prelungită în Clinceni; a intrat în carantină comuna Copăceni;
  • 7 aprilie – a fost prelungită carantina în comunele Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos.
  • 8 aprilie – măsura de carantină zonală s-a prelungit cu 14 zile pentru comuna Dobroești;
  • 9 aprilie – carantină prelungită pentru comuna Glina.

Doar comuna Brănești, cu satele aparținătoare Brănești, Islaz, Pasărea și Vadu Anei, a ieșit din carantină, pe 8 aprilie.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 12 aprilie 2021. Scade numărul cazurilor noi şi presiunea de la ATI