Carantina în Slobozia, prelungită cu încă 7 zile. Noi măsuri anunţate

Perioada de carantină a municipiului Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile. Este a patra săptămână în care se aplică măsuri stricte de prevenire a răspândirii coronavirusului. Rata de infectare a ajuns la 7,81 la mia de locuitori.

03 dec. 2020, 23:27
Carantina în Slobozia, prelungită cu încă 7 zile. Noi măsuri anunţate
Carantina în Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile

Carantina în Slobozia a fost prelungită cu încă 7 zile. Decizia a fost luată, joi, 3 decembrie, de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. În aceste condiţii, în perioada următoare vor trebui respectate în continuare măsurile impuse în ultimele trei săptămâni în încercarea de a limita răspunderea coronavirusului.

Carantina în Slobozia, prelungită cu încă 7 zile. Ce măsuri trebuie respectate în continuare

Printre altele, se menţine limitarea capacităţii magazinelor/supermarketurilor/hipermarketurilor la maxim 30%, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale, se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi/persoană.

În judeţul Ialomiţa, de la debutul pandemiei s-au înregistrat 4.910 cazuri de COVID-19, 96 de noi cazuri fiind raportate joi.

Citeşte şi Carantină inutilă la Constanţa. Rata infectării a crescut cu 1,5 după două săptămâni de măsuri dure impuse

Se prelungeşte carantina în Constanţa. Prefectul anunţă noi măsuri

Prefectul judeţului a anunţat că, din cauza numărului mare de infectări, mai mult ca sigur se va decide prelungirea măsurii de carantinare a oraşului.

„Aşteptăm analiza de risc a DSP Constanţa şi evident avizul INSP, dar având în vedere că nu s-a înregistrat o scădere semnificativă a ratei de incidenţă, care în momentul de faţă este la un platou de 10,5 – 10,8 şi mai mult ca sigur măsura carantinei zonale pentru municipiul Constanţa o să se prelungească.

Având în vedere măsurile adoptate pentru împiedicarea răspândirii virusului şi care se vor intensifica în perioada următoare, şi faptul că mare parte a populaţiei a răspuns pozitiv la aceste măsuri, respectând regulile, avem toate motivele să fim optimişti, în perspectivă”, a declarat Silviu Coşa, pentru AGERPRES.

Prefectul judeţului Constanţa a mai afirmat că va fi necesară adoptarea a noi măsuri de prevenţie, în continuare, pentru a monitoriza circulaţia populaţiei la limita zonei de carantină.

„Intenţionăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanţa să intensificăm şi controalele, filtrele şi legitimarea cetăţenilor de pe stradă.

Marea parte a oamenilor s-au obişnuit să respecte aceste reguli, pe care nimeni nu le iubeşte şi nu le doreşte dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părţi a populaţiei, va trebui să producem anumite inconveniente tuturor, pentru că un filtru rutier la ieşirea din Constanţa spre localitatea Valu lui Traian îi va întârzia pe toţi, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu şi-au completat declaraţia corect.

Îmi pare rău pentru inconvenientele de acest gen, dar ele se vor produce pentru că aparent ne dorim neapărat să avem filtre care să blocheze circulaţia, astfel încât trebuie să înţelegem că trebuie să respectăm măsurile hotărâte”, a spus Coşa.

 

 

 


loading...