Carantină prelungită 14 zile din această dimineaţă în mai multe localităţi

Prefectura Ilfov anunţă că măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla, începând cu data de 19.01.2021, ora 05:30. Carantină a fost prelungită şi în Bistriţa.

19 ian. 2021, 06:46
Carantină prelungită 14 zile din această dimineaţă în mai multe localităţi

Carantină prelungită 14 zile în Ilfov. ”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov”, a transmis, luni seară, Prefectura Ilfov.

Măsura se prelungeşte începând cu data de 19.01.2021, ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02.02.2021 ora 5:30.

Autorităţile anunţă că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este de 7,99, ”riscul epidemiologic fiind de o gravitate crescută, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Carantină prelungită 14 zile şi în Bistriţa. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bistriţa-Năsăud a luat duminică măsuri suplimentare pentru a combate COVID-19 în două comune, Miceştii de Câmpie şi Milaş, şi a redus restricţiile în Chiochiş. În cele două comune activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00-23.00. Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise. Măsurile intră în vigoare de luni.

„Conform Hotărârii C.J.S.U 8/17.01.2021, se introduc restricţii în unitatăţile administrativ teritoriale Miceştii de Câmpie şi Milaş, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 şi mai mică de 3/1000 de locuitori. În aceste UAT-uri activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, potrivit hotărârii CJSU transmisă printr-un comunicat al prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Scenariu roşu de la miezul nopţii. Se intră în carantină, Arafat a semnat ordinul
+

Totodată, hotărârea CJSU legată de carantina prelungită prevede ca „în unităţile administrativ-teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Chiochiş şi unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, cu excepţia celor menţionate mai sus şi pentru care nu au fost introduse restricţii prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleaşi restricţii se aplică şi activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, conform sursei citate.