Carantină TOTALĂ în Franţa: Școlile vor fi închise, iar circulația pe timpul nopții va fi interzisă! Anunţul făcut de Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron a anunţat lockdown total. Totul va fi închis, inclusiv școlile, grădinițele și creșele, din cauza exploziei numărului de cazuri pozitive de Covid-19.

31 mart. 2021, 21:40
Carantină TOTALĂ în Franţa: Școlile vor fi închise, iar circulația pe timpul nopții va fi interzisă! Anunţul făcut de Macron

Carantină TOTALĂ în Franţa. Potrivit euronews.com, carantina parțială impusă deja în capitala țării, Paris, va fi extinsă de sâmbătă în toată țara, a transmis Macron, miercuri seara, printr-un discurs televizat.

Carantină TOTALĂ în Franţa: Școlile vor fi închise, iar circulația pe timpul nopții va fi interzisă! Anunţul făcut de Macron

Măsurile vor ține patru săptămâni, iar universitățile, școlile, grădinițele și creșele se vor închide pentru primele trei săptămâni în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei Covid-19.

Lockdown-ul presupune interdicția circulației pe timp de noapte, iar oamenii nu pot ieși din casă pe o rază mai mare de 10 km fără un motiv bine întemeiat. De această dată, toate formele de învățământ vor fi oprite pentru 21 de zile. În 24 de ore, Franța a revenit la un număr periculos de infectări: 30.000 de francezi confirmați cu Covid-19. 337 au cedat în fața bolii.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că demararea camapaniei de vaccinare ar putea preveni un nou val al pandemiei, declanşat de variante mai contagioase, şi ar putea împiedica Franţa să recurgă la noi măsuri care riscă să afecteze și mai mult economia, relatează Mediafax, care citează France24. Lansarea campaniei de vaccinare a fost, însă, încetinită de un proces greoi de achiziţie, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Citeşte şi: CARANTINĂ în România. Alte municipii în scenariul roşu, restricţii dure în Poiana Braşov din weekend

Guvernul francez va deschide în luna aprilie un mega centru de vaccinare Covid la Disneyland Paris, pe fondul numărului crescut de infecţii din țară. Parcul de distracții este unul dintre cele 35 de „vaccinodromuri” deschise în toată Franța, în efortul de a accelera procesul vaccinării, care a fost până acum printre cele mai lente din Europa, după cum scrie The Independent.

Parcul tematic Disneyland Paris urma să se redeschidă pe 2 aprilie, dar un al treilea lockdown național anunțat la începutul lunii martie a dus la amânarea planurilor iniţiale. Numărul de infectări a continuat să crească de atunci, cu peste 5.000 de pacienți cu Covid-19 aflaţi în prezent în terapie intensivă.

Citeşte şi: Timișoara iese din carantină începând de pe 1 aprilie. Dominic Fritz: „Situația e în continuare serioasă”