Carburanţii s-au scumpit din nou. A treia creştere de preţ în mai puţin de o săptămână

OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor din România, a crescut din nou preţurile la carburanţi, joi dimineaţă, din cauza creşterii cotaţiilor internaţionale la benzină şi motorină. Este a treia scumpire în cinci zile lucrătoare.

07 sept. 2017, 11:35
Carburanţii s-au scumpit din nou. A treia creştere de preţ în mai puţin de o săptămână

OMV Petrom a scumpit benzina şi motorina vândute în staţiile proprii cu patru bani pe litru, începând de joi dimineaţa, scrie economica.net. Astfel, în cea mai ieftină staţie din Bucureşti, cea de pe Şoseaua Alexandriei, benzina standard costă 4.74 lei pe litru, iar motorina standard 4,69 lei pe litru.

Citeşte şi Uraganul Irma face ravagii: 95% din Insula Saint Martin a fost distrusă, sunt mai mulţi morţi VIDEO

Este a treia scumpire în cinci zile lucrătoare consecutive. Compania petrolieră a scumpit preţurile luni, cu patru bani pe litru, după ce scumpise carburanţii vinerea trecută, cu cinci bani pe litru. Aşadar, o scumpire cumulată de 13 bani pe litru, în nici o săptămână.

Aşa cum anunţam vineri, decizia, despre care spuneam atunci că va fi doar începutul unei serii de creşteri de preţuri, este generată de creşterea cotaţiilor internaţionale la benzină şi motorină, ca efect al uraganului Harvey, care a lovit Statele Unite.

Citeşte şi SUA vor să impună un embargo asupra exporturilor de produse petroliere către Coreea de Nord

Uraganul, cel mai puternic din Texas din ultimii 50 de ani, a făcut ca mai mult de un sfert din capacitatea de rafinare a Statelor Unite să fie indisponibilă. Ca atare, preţul benzinei a crescut cu 10% în doar o zi, iar preţul petrolului a crescut cu aproape 3%. 

Continuarea articolului pe economica.net.