Carburanţii s-au scumpit din nou. Cu cât se vinde litrul de motorină şi benzină în Bucureşti

Carburanţii continuă să se scumpească în România. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în ţara noastră, a crescut joi prețul benzinei vândute în stațiile de distribuție ale companiei.

03 nov. 2022, 09:31
Carburanţii s-au scumpit din nou. Cu cât se vinde litrul de motorină şi benzină în Bucureşti

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, afișa pe 29 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,92 lei/litrul.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, stabilită de Guvern, şoferii plătesc 7,06 lei pe litru la benzină și 8,42 lei pe litru la motorină.

Citeşte şi: Europa a strâns atât de mult gaz încât preţul a ajuns negativ. Când vor creşte preţurile, conform specialiştilor

 

Scumpirile de la benzină şi motorină anulează subvenţia de la Guvern

Conform unei analize Economica.net, în dimineața zilei de joi, Petrom a majorat prețul benzinei cu patru bani pe litru, comparativ cu ziua precedentă. Ultima scumpire a avut loc sâmbătă și a fost operată doar la benzină, plus trei bani pe litru. Prețul motorinei a rămas nemodificat.

Cât ar costa un litru de motorină, fără taxe şi impozite. Uluitor câţi bani se duc în buzunarul statului după scumpiri

Citeşte şi: Economica.net: Europa a intrat într-o criză a motorinei, iar situația se va agrava și mai mult

Din 7 octombrie, moment de la care prețurile au început din nou să crească după o lungă perioadă de ieftiniri, şi până în prezent carburanții s-au scumpit cu 51 de bani pe litru în cazul motorinei şi tot 51 de bani în cazul benzinei.