Cardul de energie va dispărea! Când vor primi românii cu venituri mici ultimii bani pentru a-și putea plăti facturile

Cardul de energie va dispărea! Care este motivul pentru care românii nu vor mai beneficia de sprijin pentru plata facturilor. Marcel Boloș a aruncat bomba care a panicat toți românii.

10 iun. 2023, 22:48
Cardul de energie va dispărea! Când vor primi românii cu venituri mici ultimii bani pentru a-și putea plăti facturile
Cardul de energie va dispărea! Când vor primi românii cu venituri mici ultimii bani pentru a-și putea plăti facturile

Românii își iau adio de la cardul de energie! Potrivit declarațiilor făcute chiar de către Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, se pare că acest card, care ajuta românii cu venituri mici să-și achite facturile, va fi eliminat. Iată toate detaliile despre data la care veți primi ultima tranșă de bani.

Citește și: Vouchere energie 2023. Ce se întâmplă cu facturile plătite deja dacă ţi s-a anulat cardul de energie

Cardul de energie și aceste proiect de sprijin, care reprezenta o măsură absolut necesară pentru mulți români cu venituri mici, se pare că va fi abandonat. Acest card era oferit pentru a-i ajuta pe românii săraci să-și plătească facturile. Conform declarațiilor ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, acesta nu va mai fi disponibil. Potrivit informațiilor furnizate de Antena 3 CNN, se preconizează că începând cu anul 2024, cardul de energie va înceta să mai existe.

Cardul de energie va dispărea – Care e motivul

Cei dintre dumneavoastră care beneficiază de acest sprijin, este important să știe că ultima tranșă de bani în valoare de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie. Acesta este singurul moment în care veți mai primi această sumă. În ceea ce privește motivul dispariției acestui sprijin, decizia Guvernului este legată de faptul că autoritățile Uniunii Europene consideră că piața de energie electrică din întreaga continent s-a stabilizat suficient și că persoanele nevoiașe nu mai au nevoie de asistență suplimentară.

În România, aproximativ 4 milioane de cetățeni au beneficiat de acest voucher de energie. Suma totală acordată a fost de 1.400 de lei, iar prima tranșă în valoare de 700 de lei a fost distribuită în luna februarie, urmând ca a doua și ultima tranșă, tot în valoare de 700 de lei, să fie disponibilă în luna septembrie.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a decis să oprească acordarea acestor fonduri, argumentând că piața europeană de energie electrică s-a stabilizat suficient de mult pentru ca oamenii să nu mai necesite sprijin financiar pentru plata facturilor. Prin intermediul cardului de energie, românii puteau achita facturile la electricitate, gaz, energie termică, butelii, lemn de foc, păcură, peleți și orice alt material necesar pentru încălzire.

Citește și: Vouchere de energie 2023, schimbări importante. Facturile mai vechi vor putea fi plătite cu cardul de energie