CARDUL de SĂNĂTATE. Problemele continuă: O parte din medici NU au CITITOARE, APLICAŢIA merge PROST

CARDUL DE SĂNĂTATE. De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti (AMF-B), Rodica Tănăsescu, a declarat, pentru RomaniaTV.net, că până în prezent majoritatea medicilor de familie au cititoarele pentru carduri, iar cei care nu şi le-au achiziţionat încă le vor cumpăra în curând, astfel încât să fie activate toate până la data de 1 mai. Mai mult, preşedintele AMF-B a precizat că sunt perioade când aplicaţia "merge prost" şi că speră ca această problemă să fie remediată pentru a nu le îngreuna activitatea.
Marilena Vili
30 mart. 2015, 06:55
CARDUL de SĂNĂTATE. Problemele continuă: O parte din medici NU au CITITOARE, APLICAŢIA merge PROST

CARDUL DE SĂNĂTATEÎncepând cu data de 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale. Cu toate că mai este aproximativ o lună până când folosirea acestui card va fi obligatorie, încă mai sunt medici care nu au cititoarele necesare activării cardurilor pacienţilor. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti, Rodica Tănăsescu, a declarat însă că acest lucru nu reprezintă o problemă, deoarece cadrele medicale care nu dispun de aceste aparate „probabil le vor primi în zilele următoare”.

Dacă achiziţionarea cititoarelor nu va reprezenta o problemă, aplicaţia informatică care îi ajută pe medici să folosească şi să activeze cardurile de sănătate le dă bătăi de cap cadrelor medicale.

Citeşte şi Ai PIERDUT cardul de sănătate sau ţi-a fost FURAT? Iată ce trebuie să faci pentru a primi unul nou

Medicii de familie în general au (cititoare pentru cardurile de sănătate n.r.), nu ştiu dacă au spitalele, dacă şi-au cumpărat. Normal trebuie să activeze şi ambulatoriu de specialitate şi spitalul, dar în realitate nici nu a mers aplicaţia informatică până de curând pentru spital şi ambulator. Se remediază. Problema este că nu s-au găsit (cititoare n.r.) din cele care sunt mai bune, cu tastatură separată, s-au găsit ceva mai greu. Dar majoritatea avem, activăm. Problema este să vedem cum vor merge când vor fi folosite, pentru că sunt perioade când aplicaţia merge prost. Orice lucru e greu la început, probabil că până la urmă o să meargă. A fost o perioadă la început, când stocurile s-au terminat, s-au comandat şi mulţi le mai aşteaptă, dar probabil le vor primi în zilele următoare. Nu va fi problemă că nu avem cititoare, problema este să ne obişnuim pacienţii să-şi ia cardurile cu ei, să fie atenţi să nu uite codul PIN şi să meargă aplicaţia bine, fără să ne îngreuneze suplimentar activitatea„, a declarat, pentru RomaniaTV.net, Rodica Tănăsescu.

Potrivit unui comunicat al CNAS, până în prezent, circa 13,5 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardului de sănătate şi au fost activate în sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asiguraţi care nu au primit cardul de sănătate sunt aşteptaţi la sediile caselor de asigurări sau la medicii de familie pentru a-şi ridica acest card„, se arată în comunicat.

Asiguraţii care nu doresc să utilizeze cardul de sănătate din motive religioase şi de conştiinţă, au ca alternative adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate eliberată la cerere de către Casele de Asigurări de Sănătate. Această adeverinţă are valabilitate 3 luni.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu persoanele care refuză CARDUL DE SĂNĂTATE

Cardurile refuzate rămân la sediile caselor de asigurări, astfel încât să poată fi predate acelor asiguraţi care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asiguraţii care până la data de 1 mai 2015 nu au intrat în posesia cardului de sănătate, vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de asigurat, eliberată de casa de asigurări.

Citeşte şi Cardul de sănătate are imprimate doar date personale de identificare, nu informaţii medicale

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Proiectul mastodont pe care nici măcar Nicolae Ceaușescu nu l-a vrut. Nu i-a plăcut ideea și a solicitat o lucrare mult mai scumpă. Se reiau lucrările în 2025 și se intră puternic în primii 35 de km
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Forțele ucrainene au publicat imagini cu sistemul antiaerian „Raven” în acțiune
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Exploziv! Documente secrete îi îngroapă pe Iohannis, Ciolacu și Ciucă. Cutremur politic și economic
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cod portocaliu de caniculă în peste jumătate din România! Temperaturile maxime ating 40 de grade Celsius în următoarele zile
Cancan.ro
Ilie Bolojan a modificat măsurile de austeritate! Știrea momentului în România
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită prezentatoare TV. Românii nu o vor uita niciodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Șefa s-a urcat pe ea și a sufocat-o. Sfârșit tragic pentru angajata de 26 de ani dintr-un supermarket
Irina Columbeanu își schimbă viața! Fiica lui Irinel Columbeanu pleacă din Malibu și nu va mai locui cu Monica Gabor
MediaFlux
Case vândute cu 10.000 de euro aproape de București! Oferta momentului
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când dispare omul din om: psihopatia colectivă și fascinația pentru liderii fără milă