Cardurile educaţionale au fost alimentate. Pe ce se pot cheltui cei 500 de lei de la stat

Elevii de clasele primare și gimnaziu și preșcolarii care provin din familii defavorizate și se încadrează în anumite condiții primesc cardurile educaționale în valoare de 500 de lei pentru a rechizite și haine.
Filip Stan
18 dec. 2024, 09:01
Cardurile educaţionale au fost alimentate. Pe ce se pot cheltui cei 500 de lei de la stat

Cardurile educaționale 2024. Tichetele nou emise și distribuite din noiembrie au fost încărcate cu 500 de lei de luni, 16 decembrie, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ce se poate cumpăra cu cardurile educaţionale

Cardurile educaționale trebuie utilizate exclusiv pentru cumpărarea de rechizite și articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei, potrivit OUG nr. 83/2023. Pe site-ul -ul Ministerului Fondurilor Europene apar mai multe informații despre tichete și utilizarea lor.

  • Nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri;
  • Pot fi folosite doar pe teritoriul României, doar în unitățile afiliate;
  • Nu se poate emite restul banilor în cash, la unitățile de unde se achiziționează rechizitele /articolele de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței;
  • Cât timp este valabil tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional: Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educațional are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.
  • Însă, sprijinul financiar de 500 lei se acordă o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică. În funcție de evoluția veniturilor familiei, cei care au dreptul la această măsură de sprijin vor încasa sumele cuvenite pe tichetele pe suport electronic emise în acest an.

Cardurile educaționale în valoare de 500 de lei, care au fost emise recent pentru părinții și beneficiarii din acest anul școlar 2024-2025 și distribuite din luna noiembrie, au fost încărcate începând de luni, 16 decembrie, anunță reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru Edupedu.ro. Amintim, în urmă cu o lună, pe 18 noiembrie, în săptămâna alegerilor parlamentare, a început încărcarea cardurilor pentru cei care le aveau de anul trecut și care au fost declarați eligibili și în acest an.

Cât câștigă un casier la LIDL, în România. Salariile sunt tot mai mari și se angajează oameni cu minim opt clase

 

Edupedu.ro a primit zilnic în ultimele săptămâni mesaje de la părinți și beneficiari prin care anunțau că au ridicat cardurile noi de la școală încă de la finalul lunii noiembrie, însă nu au fost încărcate.

MIPE nu a anunțat oficial un calendar când ar urma să fie încărcate noile carduri, dar șeful ISJ Dâmbovița, Valentin Stancu a explicat pentru Edupedu.ro că motivul pentru care multe carduri educaționale încă nu au fost încărcate este acela că instituția mai face o verificare suplimentară a CNP-urilor beneficiarilor. „Sunt cazuri în care într-o familie dacă anul trecut beneficiar era tatăl, acum s-a depus cerere pe numele mamei și trebuie reverificate aceste CNP-uri.

Cresc salariile pentru aceşti bugetari, 1.000 de lei în plus pentru fiecare angajat din 2025. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie

Deocamdată nu se cunoaște numărul celor care au primit cardurile noi. Edupedu.ro a făcut o solicitare în acest sens către MIPE și vom publica răspunsul când îl vom primi.

În total ar urma să primească sprijinul de 500 de lei pentru rechizite și haine, în acest an școlar, peste 650 de mii de elevi și preșcolari, potrivit anunțului Ministerului, lansat în campania electorală.

Părinții care au pierdut cardurile educaționale în valoare de 500 de lei pentru rechizite și haine trebuie să depună o cerere la școală, preciza recent ISJ Ilfov.

Elevii de clasele primare și gimnaziu și preșcolarii care provin din familii defavorizate și se încadrează în anumite condiții primesc cardurile educaționale în valoare de 500 de lei pentru a rechizite și haine.

Toți cei care s-ar încadra în condițiile programului cu fonduri europene, „Sprijinirea copiilor din familii dezavantajate prin acordarea de tichete sociale, pe suport electronic, pentru sprijin educațional“, prin OUG nr 83/ 2023 pot face cerere pe tot parcursul anului școlar.

Pe măsură ce au trecut anii, numărul beneficiarilor a tot crescut. În 2022 de exemplu, au beneficiat 245.018 (copii/elevi) din 10.115 unități de învățământ. Cardurile fiind livrate până la mijlocul lunii aprilie 2022, potrivit Raportului Ministerului Educației privind starea învățământului. Anul trecut, în 2023-2024, numărul beneficiarilor s-a dublat. Au fost emise 527.108 de carduri, până în iunie, anunța Ministerul fondurilor europene pentru Edupedu.ro.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”