Cardurile pentru bolnavii dependenţi de dializă vor fi distribuite începând cu luna mai

Publicat: Joi, 08 Mai 2014 13:19 // Actualizat: Joi, 08 Mai 2014 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Cardurile pentru bolnavii care fac dializă vor fi distribuite din această lună, a anunţat Gheorghe Ţibichi, preşedintele CNAS, cu prilejul unui forum medical.

Foto: bodygeek.ro

Preşedintele CNAS a anunţat că pentru 5.000 de pacienţi din cei 8.000 dependenţi de dializă cardurile sunt tipărite, potrivit Agerpres. "Urmează să elaborăm un ordin prin care să se deruleze acest program şi considerăm că e necesar ca înainte de a implementa acest sistem informatic să testăm câteva luni pentru a vedea dacă sistemul are vreo problemă", a spus Ţibichi.

Referindu-se la Dosarul electronic al pacientului, preşedintele CNAS a spus că acest proiect se află în faza finală, el fiind deja testat cu succes, iar facturarea electronică va ajuta la eliminarea birocraţiei.

"Medicii nu vor mai fi nevoiţi să se plimbe între Casa de asigurări şi cabinet pentru a mai depune hârtii în vederea decontării serviciilor. Factura electronică e posibilă, fiecare medic are o semnătură electronică extinsă şi poate certifica orice document", a mai spus Ţibichi.

El a declarat că din luna iunie acest sistem va fi operaţional în sistemul informatic unic integrat şi că facturile se vor plăti la termenele din contracte.

CITEŞTE ŞI: Românii vor avea dosar electronic de sănătate. Ce conţine şi cum va schimba consultaţiile medicale

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 mai 13:38
...
Cardurile pentru bolnavii care fac dializă vor fi distribuite din această lună, a...
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H