Care a fost cel mai popular cuvânt anul trecut. A fost folosit de câteva miliarde de ori pe zi FOTO

Ideograma în formă de inimă, cunoscută şi sub denumirea de "emoticon", a fost cel mai popular "cuvânt" din anul 2014, potrivit unui studiu realizat de Global Language Monitor. 

07 ian. 2015, 13:36
Care a fost cel mai popular cuvânt anul trecut. A fost folosit de câteva miliarde de ori pe zi FOTO

Autorii sondajului spun că acest simbol în formă de inimă a fost utilizat de câteva miliarde de ori pe zi pe plan mondial în anul 2014, informează Mediafax.

Pe locul al doilea s-a clasat cuvântul „hashtag”, iar poziţia a treia a revenit termenului „vape”, care se referă la acţiunea de a fuma ţigări electronice.

Citeşte şi INCREDIBIL: Cum reacţionează creierul la emoticoane

Topul 10 al celor mai populare cuvinte ale anului trecut este completat de următoarele cuvinte, termeni şi expresii: „lună sângerie”, „nano”, „photo bomb”, „califat”, „privilegiul alb”, „bae” şi „bash tag”.

Studiul, realizat de Global Language Monitor din oraşul Austin, aflat în statul american Texas, a analizat bloguri, Twitter, Facebook şi 250.000 de furnizori globali de ştiri pe parcursul ultimelor 12 luni.

Citeşte şi Inedit: Cele mai vechi EMOTICOANE au fost inventate înaintea calculatoarelor, acum 132 de ani FOTO

„Ebola” a ocupat primul loc în topul celor mai populare nume şi denumiri, fiind urmat de „papa Francisc”, „Primul Război Mondial”, „Medicins Sans Frontieres” şi „prinţul George”.

„OK” se află pe primul loc în topul celor mai puţin înţelese cuvinte din lume.

Sondajul se află la cea de-a 15-a ediţie anuală.

În 2013, cel mai popular cuvânt a fost „404” – codul oficial de eroare pe internet. Cea mai populară sintagmă a fost „politică toxică”, iar papa Francisc a ocupat primul loc în topul celor mai populare nume.