Care e miza Primăriei Sectorului 1? Buget mai mare ca al Clujului!

Sectorul 1 e Sectorul cu cel mai mare buget. Mai mare chiar decât bugetul Clujului, al doilea cel mai dezvoltat oraş din România, după Bucureşti, două miliarde de lei.

03 oct. 2020, 09:18
Care e miza Primăriei Sectorului 1? Buget mai mare ca al Clujului!

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri seara, să claseze toate cererile de renumărare a voturilor, după ce biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a hotărât vineri să-şi decline competenţa către Biroul Electoral Central (BEC) în soluţionarea contestaţiilor şi anume soluţionarea solicitărilor de renumărare a voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5. Cel mai probabil BEC va anunţa sâmbătă rezultatele finale, au precizat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

Biroul Electoral Central a clasat TOATE cererile de renumărare a voturilor. Când va fi anunţat rezultatul oficial al alegerilor

„Este sectorul în care locuiesc sau au activităţi sedii de firmă, cei mai bogaţi oameni. Este sectorul în care Primăria este disputată de grupuri mari de interese pentru că din Primărie se pot distribui bani publici. Să vă gândiţi la acele lupte de stradă din filmele mafiote sau la, mai aproape de noi, la luptele dintre clanurile interlope, numai că nu se folosesc pistoale, gloanţe şi săbii, se folosesc cuvinte şi imagini”, a afirmat analistul politic Dumitru Borţun.

Ai mai auzit de fraudă la alegeri, ai mai văzut tensiuni şi în ceilalţi ani, dar reacţiile de anul acesta sunt şi mai şi. Lupta se duce aprig şi pe reţelele de socializare.

„E o situaţie fără precedent, nu am mai văzut, pentru că între timp, şi-au perfecţionat. Au apărut tehnologii extraordinar de avansate în ceea ce priveşte procesarea imaginii. 

În această situaţie, bomboana e bună, dar ambalajul te face s-o laşi pe raft. Deşi sunt bani, unele părţi arată deplorabil. Maşini parcate aiurea, trotuare puse cu mâna, lipsă de spaţii verzi. Şoseaua de centură şi Cartierul Băneasa sunt fără infrastructură. Ştii şi tu că banii ar trebui investiţi altfel”, a mai spus Dumitru Borţun. 

Sectorul 1, în cifre

BUGETUL SECTORULUI 1: 2 MLD LEI

VENITURI FISCALE: 1,14 MLD LEI

700 MILIOANE LEI DIN IMPOZIT PE VENIT

IMPOZITE ŞI TAXE PE PRIPRIETATE: 302 MIL LEI

MARI PROIECTE DE INFRASTRUCTURĂ

POLIŢIA LOCALĂ: 43 MILIOANE LEI

CULTURA ŞI RELIGIA: 200 MIL LEI

PROTECŢIA MEDIULUI: 100 MIL LEI

GESTIUNEA DEŞEURILOR: 91 MIL LEI

TRANSPORTUL: 16 MIL LEI