Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu. O asculta tot timpul și chiar a trimis un general de armată să-l felicite pe interpret

Nicolae Ceaușescu avea o melodie preferată pe care o asculta tot timpul. La un moment dat, chiar a trimis un general de armată să-l felicite pe cel care o interpreta.
Alina Costache
02 ian. 2024, 17:06
Care era melodia preferată a lui Nicolae Ceaușescu. O asculta tot timpul și chiar a trimis un general de armată să-l felicite pe interpret

Atunci când era președintele României, Nicolae Ceaușescu avea o piesă preferată pe care o îndrăgeau o mulțime de români. Chiar și în zilele noastre sunt mulți care încă o ascultă.

Nicolae Ceaușescu era înnebunit după romanța interbelică „Frumoasa mea cu ochii verzi”, iar interpretarea care l-a cucerit îi aparține lui Teodor Munteanu.

Citește și Gabriela Cristea, ironizată grav de fani după masa de Revelion: „Peste 3 ani va arăta ca un dulap, cu fața umflată de băutură, cârnați şi colesterol”

În plus, într-o seară, chiar a trimis un general al armatei pentru a-i mulțumi artistului pentru interpretare. Cântărețul a recunoscut că a fost măgulit și s-a temut că va face o gafă.

„Am fost invitat să cânt la Calul Bălan, la Neptun, în Constanţa. Nixon şi Ceauşescu s-au ridicat în picioare şi au aplaudat. După ce am terminat, a venit la mine în pas alergător un general de armată. Mi-a fost teamă că am făcut o gafă. M-a oprit şi mi-a zis: ‘În numele tovarăşului Nicolae Ceauşescu, vă mulţumesc pentru prestaţia din această seară. Va rămâne o seară de neuitat’”, a spus artistul apreciat de fostul președinte.

Conform artistului, lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau mult piesele scrise de români între cele două războaie.

Citește și Spike și Livia, prima fotografie oficială împreună. Cum le-au dat peste nas tuturor celor care i-au criticat. „Viața noastră personală e departe…”

„Lui Nicolae Ceauşescu îi plăceau melodii compuse de români dintre cele două războaie mondiale. Era topit după ele. Ştia toate textele. Dacă cineva greşea, îl corecta. Din repertoriul meu i-a plăcut Frumoasa mea cu ochii verzi”, a adăugat Teodor Munteanu, pe care, de altfel, l-a îndrăgit și Gheorghiu Dej.

„Am cântat un cântec scris de Aurel Manolache: Eu sunt Ghiţă, moldoveanul. Într-o sală de 10.000 de oameni, Gheorghiu Dej a fost primul care m-a aplaudat. A venit la mine, m-a pupat şi mi-a propus să mă înfieze. Mi-a zis când mă hotăresc să îi dau telefon”, a completat acesta.

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!