Care este cea mai cumplită durere pe care o poate îndura o fiinţă umană? Un bărbat a testat pe propria piele VIDEO

Durerea este printre primele senzatii pe care le experimentam, inca de cand suntem mici, si care ne invata sa ne protejam, ferindu-ne de diverse pericole.

25 nov. 2015, 09:32
Care este cea mai cumplită durere pe care o poate îndura o fiinţă umană? Un bărbat a testat pe propria piele VIDEO

Cu toate astea, durerea este inevitabilă şi, chiar dacă fiecare în parte înţelege ce înseamnă durerlei de măsea, de oase sau pietrele la rinichi, în general, nimeni nu ştie care ar fi „cea mai cumplită durere”. Mai mult, cei care o fac, sunt, bineînţeles, subiectivi.

Citeşte şi Cele mai bizare 25 preparate culinare din jurul lumii

Un clip postat recent pe canalul de youtube Hamish & Andy, Hamish a decis să experimenteze ceea ce este considerată a fi „cea mai cumplita durere” pe care o poate suporta o fiinţă umană, conform indexului durerilor cauzate de inţepături ale insectelor, creat de entomologul american Justin O. Schmidt.

 

Astfel, Hamish a participat la ritualul de maturizare al tribului de băştinaşi Satere-Mawe din Pădurea Amazoniană, ritual în cadrul căruia acesta trebuie să îşi bage mâinile într-o pereche de mânuşi care găzduiesc o mulţime de furnici din specia Paraponera Clavata. Din cauza veninului acestora, muturile acestor furnici provoaca dureri similare cu cele ale ranilor provocate de gloante, acesta fiind si motivul pentru care insectele sunt cunoscute si sub denumirea de „bullet ant”(furnici golante).

Citeşte şi Cea mai dureroasă înţepătură de insectă. Doctor: „Chinul cauzat de venin durează între 12 şi 24 de ore”