Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului. Au fost inventate măştile care ucid virusul

Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului. În ultimele luni, masca de protecţie a devenit un accesoriu obligatoriu pentru a putea ieşi din casă. Francezii au inventat măştile care ucid coronavirusul.

19 feb. 2021, 12:31
Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului. Au fost inventate măştile care ucid virusul
Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului. Au fost inventate măştile care ucid virusul

Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului. Francezii au creat măştile care ucid virusul. Materialul din care sunt fabricate neutralizează virusul când intră în contact cu el.

Care este cea mai eficientă mască împotriva coronavirusului

Un start-up francez a creat un material pentru măşti care te poate scăpa de toate întrebările şi îngrijorările, ţesătura neutralizează virusul când intră în contact cu el.

„Nu suntem concentraţi pe o mască care filtrează mai bine, suntem concentraţi pe o mască filtrantă, ca FFP2 sau o mască chirurgicală care va ucide virusul şi alţi agenţi patogeni.”, a declarat Marc Fuin, director general BioSerenity, potrivit AlephNews.ro.

Pentru a fi cât mai eficiente, măştile trebuie să fie purtate cel mult patru ore. Potrivit cercetătorilor de la universitatea din Lille, eficacitatea măştilor este de 99, 99% după doar cinci minute, iar după două ore de 99, 96%.

Citeşte şi Coronavirusul atacă şi ochii. Ultimele studii arată legături clare cu boli care duc la pierderea vederii

Măştile au patru straturi, dintre care unul este virucid.

„Inovaţia constă în material filtrantă care este în interiorul măştii. Este un strat de ciclodextrină, o moleculă specială care face o cuşcă şi în această cuşcă punem un agent antiviral.”, a mai precizat director general BioSerenity.

Start-up-ul francez care le va produce poate face până la un milion de măşti pe zi, care vor ajunge mai întâi la personalul medical şi apoi şi la publicul larg.

Ministerul Sănătăţii: Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus

Nu folosiţi măştile cu supapă pentru a vă feri de virusul SARS-COV 2, avertizează Ministerul Sănătăţii într-o postare pe Facebook.

„Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.

Citeşte şi Efectele teribile ale coronavirusului, unei femei i s-au amputat trei degete. Imagini de groază cum acţionează Covid FOTO

Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane”, se arată în postarea Ministerului Sănătăţii pe Facebook.

Ministerul Sănătăţii informează că pentru a vă proteja de coronavirus este indicat să purtaţi măștile care acoperă în întregime nasul și gura, măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi, măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii, dar şi măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.