Cel mai mare fel de mâncare din lume şi cine îl mănâncă

Cel mai mare fel de mâncare din lume este gătit de locuitorii deşertului. Preparatul deosebit nu este gătit în fiecare zi, ci doar cu ocazii speciale.

02 iul. 2013, 12:29

Beduinii gătesc cel mai mare fel de mâncare din lume, potrivit descopera.ro. Ei au obiceiul ca la nunţi să servească o întreagă cămilă friptă umplută cu miel, pui, peşte şi uneori ouă şi orez.

Felul de mâncare a fost introdus în 1983 într-o carte de bucate internaţională, „The Fearless Diner”, scrisă de Richard Sterling.

„Lucram în Arabia Saudită. Era o nuntă a unui şeic sau ceva asemănător şi nu o să îţi vină să crezi ce mi-a cerut să gătesc”, i-a spus bucătarul Sven Krause lui Richard Sterling mărturisindu-i că în cele din urmă, când a gătit acest fel de mâncare, a umplut mai multe găini cu carne de peşte, iar apoi cu acele găini a umplut şase oi pe care în cele din urmă le-a pus în cămilă.

Timpul de gătire a cămilei umplute a fost de 24 de ore. Un alt bucătar a fript o cămilă de o tonă la proţap şi a avut nevoie de 15 ore, după care a hrănit cu ea 500 de oameni.