Care este gadgetul preferat al românilor

Telefonul mobil este cel mai achiziţionat gadget din magazinele online din România, de arată într-un studiu al magazinlui online Koyos.ro.

08 dec. 2011, 14:36
Care este gadgetul preferat al românilor

Cumpărătorii români schimbă telefonul mobil mai frecvent decât în anii trecuți, adoptând versiuni mai noi și mai puternice.

 

Prin analiza preferințelor de cumpărare amatorii de smartphone-uri au o preferinţă mai mare pentru modelele care rulează sistemul de operare Android. Un criteriu tot mai popular în stabilirea telefonului preferat este procesorul dual-core, iar memoria internă și suportul pentru cardurile de memorie microSD urmează în preferințele cumpărătorilor.

 

Tastatura fizică dispare încet dar sigur din preferințe, iar dintre ecranele LCD și AMOLED, utilizatorii le preferă pe cele din urmă.

 

Dintre funcțiile conexe cele mai solicitate pentru smartphone-uri, navigația GPS și suportul pentru push Email sunt cele mai frecvente, iar opțiunea de filmare Full HD devine un criteriu tot mai important pentru cei care caută un telefon „complet”.

 

Pentru mobilele standard, utilizatorii Koyos.ro preferă modelele cu suport dual-sim care asigură o autonomie mare, suport pentru card de memorie microSD și oferă un ecran de dimensiuni cât mai generoase.