Care este motivul apariției petelor albe pe unghii. Ce semnale de alarmă transmit ele

Petele albe pe unghii apar din cazua unor factori de ordin chimic sau fizic. Apariția lor poate indica o lipsă de calciu, o infecție fungingică, ciroză ori insuficiență renală.

13 sept. 2022, 20:43
Care este motivul apariției petelor albe pe unghii. Ce semnale de alarmă transmit ele

De regulă, când apar anumite schimbări în corpul nostru, acesta are grijă să ne transmită semnale de alarmă. Unul dintre ele poate fi chiar apariția petetelor albe pe unghii. Dacă te confrunți cu pete albe pe unghii, trebuie să știi că ele sunt cauzate, de cele mai multe ori, din cauza lipsei de calciu, dar pot exista și motive mai grave.

Citește și Sute de mii de români și-au ridicat pastilele de iod în luna august. Rafila: „În caz de accident nuclear, e bine ca medicamentul să fie la îndemână”

În general, petele albe pe unghii apar din cauza unor factori de ordin fizic ori chimic, iar de multe ori poate fi un simptom al unei infecții fungingice, dar și ciroză ori insuficiență renală.

Dacă și tu ai pete albe pe unghii și vrei să știi care sunt motivele care au dus la apariția lor, mai ales pentru că îți este frică să nu te confrunți cu probleme de sănătate, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la analize.

Dacă acestea au apărut în urma unui traumatism, trebuie să apeși pe unghie, iar dacă pata rămâne vizibilă aceasta este cauza. Cu toate astea, ele pot fi provocate și din lipsa de vitamine și minerale.

Principalele probleme de sănătate care sunt semnalate prin petele albe de pe unghii sunt ciroza, psoriazis, eczemă, insuficiență renală, afecțiuni cariovasculare, dar și cancer.

Cu toate astea, apariția unei singure pete albe nu reprezintă un risc pentru sănătatea ta și nu trebuie să-ți faci griji. Trebuie să mergi la medic în cazul în care te confrunți cu mai multe, pe majoritatea unghiilor.

Medicii ne recomandă să mergem pentru consult în momentul în care suspectăm că ne-am putea confrunta cu o infecție fungică.

Citește și Vaccinul anti-Covid Pfizer adaptat pentru subvariantele Omicron a fost autorizat de EMA. Pentru cine este recomandat