Care este starea de sănătate a militarilor răniţi în accidentul rutier de la Boboc

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti au anunţat, joi, că militarii răniţi săptămâna trecută în accidentul rutier din apropierea unităţii militare de la Boboc, judeţul Buzău, sunt internaţi în Secţia Neurochirurgie starea lor fiind bună, fără agravare neurologică. Unul dintre miltari poartă orteză toraco-lombo-sacrată, iar celălalt este mobilizat cu ajutorul unui corset ghipsat, medicii anunţând că vor mai rămâne în spital.

19 iul. 2018, 17:41
Care este starea de sănătate a militarilor răniţi în accidentul rutier de la Boboc

Potrivit medicilor, cei doi militari din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, răniţi săptămna trecută într-un accident rutier, sunt internaţi în Secţia Neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, evoluţia lor fiind favorabilă, fără agravare neurologică.

„Pacienţii sunt echilibraţi hemodinamic şi respirator, afebrili, conştienţi şi cooperaţi, orientaţi temporo-spaţial şi faţă de propria persoană şi fără pierderea capacităţii fiziologice de coordonare a actelor motorii pentru realizarea unui scop sau a unei intenţii date. Unul dintre pacienţi poartă orteză toraco-lombo-sacrată, iar celălalt este mobilizat cu ajutorul corsetului gipsat Minerva. Se menţine, în ambele cazuri, decizia de repaus absolut în pat”, anunţă medicii, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, ambii pacienţi sunt internaţi, sub supraveghere medicală, urmând tratament pentru profilaxia durerilor şi a trombozei venoase profunde, corticoterapie, antibioterapie.

„În funcţie de evoluţia stării de sănătate, reevaluările clinice şi paraclinice, echipa medicală multidisciplinară va decide etapele tratamentului medical, începerea programului de recuperare şi a celui de asistenţă psihologică de specialitate”, mai spun medicii.

Aceştia explică, în contextul în care soţia unuia dintre militari a făcut apel pe Facebook la donarea de sânge, că spitalul are asigurat necesarul de transfuzie, pe baza colaborării cu Centrul de Transfuzie Sangvină a Ministerului Apărării Naţionale.

Un militar a murit, iar alţi trei au fost grav răniţi, săptămâna trecută, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un pom, în apropierea unităţii militare de la Boboc, judeţul Buzău.Toţi erau elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc.

Unul dintre răniţi a fost încă de atunci transportat cu elicopterul la Bucureşti, ulterior fiind transferat încă unul. Cel de-al treilea, rănit mai uşor, a fost transportat la Spitalul Judeţean Buzău.

Comandantul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” a numit o comisie la nivelul unităţii care va stabili circumstanţele producerii evenimentului.