Care sunt alimentele care îți strică somnul de noapte! Evită să le consumi dacă vreii să dormi ca un bebeluș

Dacă ai probleme cu somnul de noapte și ți se întâmplă de multe ori să nu te odihnești deloc, este foarte posibil ca de vină să fie alimentele pe care le consumi seara.

01 mart. 2024, 21:33
Care sunt alimentele care îți strică somnul de noapte! Evită să le consumi dacă vreii să dormi ca un bebeluș
Care sunt alimentele care îți strică somnul de noapte! Evită să le consumi dacă vreii să dormi ca un bebeluș

Problemele cu somnul pot fi legate de diverse aspecte, inclusiv de stres sau anumite condiții medicale. Însă, trebuie să ținem cont și de alimentația de dinainte de culcare, care poate afecta negativ calitatea somnului, așa cum afirmă un articol de pe HuffPost. Acestă publicație a realizat o listă cu alimente care pot influența negativ somnul mai mult decât ar crede mulți oameni.

Citește și: Ce este astenia de primăvară! Medicul Mihail Pautov explică cum putem să scăpăm de ea instant

Dacă te confrunți cu insomnie, este posibil să fi încercat deja diverse remedii. Este binecunoscut faptul că consumul de cofeină în a doua parte a zilei nu este recomandat, iar deși un pahar de vin poate ajuta la adormire inițial, poate determina trezirea în miezul nopții cu regret. Totuși, există și alte alimente și băuturi care pot afecta negativ somnul și pe care poate nu le-ai luat în considerare. Experții în domeniul somnului au identificat șapte astfel de produse pe care ar fi bine să le eviți în cazul problemelor cu somnul.

Alimente picante

Dr. Abhinav Singh, specialist certificat în medicina somnului și medicină internă, care îndeplinește funcția de director medical la Indiana Sleep Center și este recenzor medical pentru Sleep Foundation, a detaliat pentru HuffPost că consumul de alimente mai condimentate decât cele la care sunteți obișnuiți poate duce la creșterea nivelului de aciditate în stomac. Acest lucru, la rândul său, poate genera reflux acid, complicând astfel procesul de adormire. Aceeași opinie este împărtășită și de Dr. Ruchir P. Patel, specialist în medicina somnului și director medical al The Insomnia and Sleep Institute of Arizona.

Sos de roșii

Dr. Patel explică că mulți oameni nu conștientizează că sosul de roșii poate fi un factor declanșator al refluxului acid, având un impact similar cu alimentele picante asupra calității somnului. De aceea, dacă ați consumat pizza sau paste la cină, este posibil să aveți un somn neodihnitor. Dr. Patel sugerează, de asemenea, evitarea alimentelor bogate în sodiu și grăsimi saturate cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Motivul este că aceste alimente sunt digerate dificil, ceea ce poate duce la probleme de somn.

Dulciuri

Dr. Raj Dasgupta, consilier medical principal la Sleep Advisor, avertizează că consumul excesiv de zahăr poate determina variații ale nivelului de zahăr din sânge, provocând potențiale probleme stomacale și afectând capacitatea de a adormi la ora de culcare.

Citește și: Testul de inteligență al primăverii! Găsește greșeala din imagine în doar 10 secunde