Care sunt candidatele la statutul de Primă Doamnă a României

Publicat: Marţi, 17 Iunie 2014 10:18 // Actualizat: Marţi, 17 Iunie 2014 10:18 // Sursa: romaniatv.net

Soţiile preşedinţilor României de după 1990 au fost prezenţe discrete, preferând să evite apariţiile publice frecvente. Dintre prezidenţiabilii actuali, câţiva au soţii care au acelaşi profil, în timp ce alţii au soţii deja cunoscute publicului larg.

Foto: România TV

Soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, apare tot timpul la braţul soţului ei în întâlniri oficiale sau la emisiuni de divertisment şi a reuşit să fie, la fiecare apariție, o pată de culoare. A descoperit, mai ales după nașterea fetiţei – Irina- , că politica o poate ajuta să pună în practică ceea ce o interesează cu adevărat: alimentaţia sănătoasă.

Daciana Sârbu este deja la al doilea mandat de europarlamentar şi l-a cunoscut pe viitorul soţ pe vremea când activau amândoi în TSD.

Mult mai sobră, dar la fel de implicată în viaţa soţului este şi Mihaela Geoană. Soţia social-democratului este şi ea o fină cunoscătoare a mediului politic şi a diplomaţiei şi se află tot timpul aproape de soţul ei, în bătăliile politice.

Obişnuită deja cu statutul de Primă Doamnă, chiar dacă doar la nivelul Sibiului, Carmen Johannis a fost permanent lângă soțul ei când protocolul a impus-o. Cei doi sunt mari amatori de teatru. În plus, soţia lui Klaus Johannis iubeşte moda. Este profesoară de engleză la un liceu de top din Sibiu, nu are copii, iar una dintre principalele ei preocupări este să analizeze viaţa politică şi să-şi consilieze soţul.

Soţia lui Cristian Diaconescu are unul dintre cele mai impresionante CV-uri. Economist de profesie şi cu un doctorat în economie, Mariana Diaconescu a lucrat în cei 20 de ani de carieră în cele mai puternice instituţii financiare, precum BNR și Eximbank – unde a avut şi un mandat de director general. Acum conduce compania de asigurări Asirom.

Soţia lui Mihai Răzvan Ungureanu este, poate, cea mai retrasă figură feminină dintre toate. Daniela Ungureanu este medic anestezist la Spitalul Fundeni din Capitală, iar apariţiile ei alături de soţ sunt foarte rare. Alina Predoiu, soţia lui Cătălin Predoiu, este şi ea la fel de discretă, dar are o pasiune mai specială: crearea bijuteriilor din pietre semipreţioase.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alina Predoiu Carmen Johannis prima doamnă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iun 13:46
Răspunde | Votează email 0 email
Crista
Mie imi place Alina Predoiu. O prezenta discreta si dulce
18 iun 13:43
Răspunde | Votează email 0 email
Andra
Imi place Alina Predoiu. Este cea mai draguta
18 iun 13:43
Răspunde | Votează email 0 email
Ina
Bijuteriile Alinei Predoiu sunt deosebite, ar fi o prima doamna adevarata!
18 iun 13:13
Răspunde | Votează email 1 email
Radu
Avand in vedere ca soţiile preşedinţilor României de după 1990 au fost prezenţe discrete, nu cred sa se schimbe acest lucru acum, prin umare: Catalin Predoiu Presedinte!
17 iun 10:55
...de după 1990 au fost prezenţe discrete, preferând să evite apariţiile publice frecvente. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
17 iun 10:30
...1990 au fost prezenţe discrete, preferând să evite apariţiile publice frecvente. Citește mai departe… …read more...
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H