Care sunt categoriile de români ce vor primi tichetele de masă pe card în 2022

Românii sunt vizați de o nouă decizie luată de autorități. Conform OUG 44/2022, anumite categorii de oameni vor primi tichetele de masă pe card.

13 mai 2022, 21:37
Care sunt categoriile de români ce vor primi tichetele de masă pe card în 2022

Care sunt categoriile de români ce vor primi tichetele de masă pe card în 2022. Această schimbare a apărut din nevoia de aliniere la schimbările apărute pe 1 februarie privind emiterea tichetelor de valoare, reguli care se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Care sunt categoriile de români ce vor primi tichetele de masă pe card în 2022. Așadar, cei care vor primi tichetele pe card sunt românii care s-au vaccinat anti-Covid cu schema completă până pe 14 aprilie și care încă nu și-au primti bonurile valorice de 100 de lei până acum. Rămâne valabil același lucru și pentru cei care acceptă să doneze sânge.

Prin schimbările apărute prin OUG 44/2022 a fost introdusă posibilitatea acordării tichetelor de masă pentru donare sau schema completă de vaccinare împotriva Covid-19 doar sub formă electronică, în locul tichetelor în format fizic.

Citește și Vești excelente pentru elevi! Se dublează alocația zilnică a fiecărui participant la olimpiadele naționale

„Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care nu au ridicat tichetele de masă pe suport hârtie prevăzute la art. 21^2 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de alocația de hrană, în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, conform prevederilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare.”

Dispar de tot tichetele tipărite?

În ordonanța de urgență e specificat faptul că cei care se vaccinează cu schema completă Covid după 14 aprilie nu vor mai primi tichete de masă. Iar cele imunizate cu schemă completă care nu au prmit încă tichetele până pe 14 aprilie le pot primi pe card de la centrele de vaccinare până la data închiderii lor. Limita stabilită e 14 mai.

Actul normativ oficializat la mijlocul lunii aprilie introduce în Legea nr. 282/2005 ce vizează donarea de sânge mențiunea că alocația de hrană acordată sub forma tichetelor de masă oferite să se facă conform prevederilor Legii 165/2018. Asta înseamnă că tichetele de masă în valoare de 60 lei primite după donarea de sânge vor fi oferite donatorilor doar pe card, conform Avocatnet.ro. Acestea nu vor avea menționat numele persoanei pe ele.

Citește și Cum arată rachetele „Pucioasa”, cele mai noi arme folosite în războiul din Ucraina. Imagini uluitoare cu spaima blindatelor de pe front VIDEO