„Care sunt cei mai mari români din istorie?”. Chat GPT a răspuns pentru RomâniaTV.net | EXCLUSIV

RomâniaTV.net a stat de vorbă cu Chat GPT, inteligența artificială de la Google. Site-ul de știri numărul 1 a provocat robotul să spună care sunt cei mai valoroși români din istorie.

12 aug. 2023, 08:53
„Care sunt cei mai mari români din istorie?”. Chat GPT a răspuns pentru RomâniaTV.net | EXCLUSIV

Chat GPT a oferit cuvinte măgulitoare despre marii români. Unealta de IA (n.r. – inteligența artificială) a ținut să precizeze că va oferi un TOP 10 cei mai valoroși oameni ai României, dar care ar putea fi mult mai complex.

Majoritatea figurilor propuse de Chat GPT sunt din secolul XX.

În răspunsul robotului, un nume controversat a fost menționat, Ion Iliescu. Fostul președinte a fost cuprins la „Revoluționarii din 1989″, incluși pe locul 10 în „TOP 10 mari români”.

„România are o istorie valoroasă, care a creat mulți indivizi notabili în diverse domenii. Iată câteva persoane remarcabile din istoria României:

1. Nadia Comăneci (n. 1961)

Gimnastă care și-a câștigat celebritatea la nivel mondial devenind prima gimnastă din lume care a primit nota 10.00 la Jocurile Olimpice, în 1976. A primit medalia de aur la Olimpiadă de cinci ori. Este un simbol al excelenței gimnasticii României.

2. Mihai Eminescu (1850-1889)

Cunoscut drept poetul național, Eminescu a fost un scriitor și jurnalist prolific, renumit pentru scrierile sale romantice și filozofice.

3. George Enescu (1881-1955)

Compozitor, violonist și dirijor, Enescu este considerat drept unul dintre cei mai importanți muzicieni din istoria României. Compozițiile sale combină specificul românesc cu notele clasice internaționale.

4. Mircea Eliade (1907-1986)

Istoric al religiilor, filozof, scriitor. Eliade și-a câștigat recunoașterea internațională pentru studiile sale în domeniul istoriei religiei, dar și pentru scrierile sale fictive.

5. Ion Luca Caragiale (1911-1995)

Renumit dramaturg, poet și prozator, Caragiale este considerat una dintre cele mai mari figuri ale literaturii românești. Lucrările sale satirice reflectă în general realitățile sociale și politice.

6. Emil Cioran (1928-1995)

Filozof și eseist, Cioran a devenit cunoscut pentru scrierile sale provocatoare și deseori pesimiste cu privire la teme precum existențialismul și condiția umană.

7. Elie Wiesel (1928-2016)

Născut în România, Elie Wiesel a fost un supraviețuitor al Holocaustului, care în baza experiențelor sale, a devenit pledant pentru drepturile omului. El a fost scriitor și profesor.

8. Henri Coandă (1886-1972)

Inventator, pionier al aerodinamicii, inginer de aviație, Coandă este creditat drept creatorul primului avion cu reacție din lume.

9. Constantin Brâncuși (1876-1957)

Sculptor. Brâncuși este considerat drept unul dintre cei mai influenți sculptori ai secolului XX. El este cunoscut pentru lucrările sale inovative și abstracte care au avut un impact semnificativ în arta modernă.

10. Revoluționarii români din 1989

Diverși indivizi au jucat un rol crucial în Revoluția Română, care a condus la căderea regimului comunist, indivizi precum Ion Iliescu și Corneliu Coposu.

Sunt doar câteva exemple. Există mult mai mulți indivizi români remarcabili care au avut contribuții semnificative în diverse domenii”, a transmis Chat GPT.