Care sunt cele mai bune ţări pentru a lucra

Publicat: Luni, 22 Iulie 2013 11:06 // Actualizat: Luni, 22 Iulie 2013 11:06 // Sursa: RTV.net

Irlanda oferă cele mai bune condiţii de muncă din lume, potrivit unui clasament realizat de agenţia Bloomberg. Următoarele ţări unde care oferă condiţii bune pentru muncă sunt Franţa, Islanda, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă Marea Britanie şi Israel, informează luni ziarul ABC.

Foto: rtv.net

Agenţia Bloomberg a realizat un "ranking" privind care sunt cele mai bune ţări pentru a munci, altfel spus, ţările care oferă cele mai bune condiţii pentru activitatea muncii.

Ţara plasată în fruntea listei, care în 2010 a fost salvată de la recesiune de o intervenţie a Uniunii Europene şi a FMI, este Irlanda, ilustrând astfel decalajul care există între economia reală şi cifrele macroeconomice.

A doua ţară cu cele mai bune condiţii de muncă este Franţa, urmată pe trei de Islanda şi în continuare de Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi Israel.

Potrivit Agerpres, pentru a realiza acest clasament, agenţia Bloomberg a ţinut cont de compensaţiile de concediere (pe primul loc se află Islanda), plata asigurărilor sociale (prima este Elveţia, cu 1,345 de dolari anual pentru un salariu mediu) sau de alţi factori, precum productivitatea (cu SUA în fruntea clasamentului). În privinţa nivelului salarial al angajaţilor, pe primul loc se află Danemarca, cu circa 80.000 de dolari pe an.

Lista a fost elaborată pe baza informaţiilor furnizate, între alte instituţii, de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi Fondul Monetar Internaţional. Datele au fost actualizate la începutul lunii mai.

Citeşte şi: Mii de posturi vacante, în perioada următoare. Vezi oraşele cu cele mai multe oferte

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
condiţii de muncă Irlanda jobburi locuri de munca locuri de munca strainatate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 aug 12:25
...bune pentru muncă sunt Franţa, Islanda, Danemarca, Luxemburg, Norvegia, SUA, Noua Zeelandă Marea Britanie şi Israel, informează Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H