Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul. Cinci dintre ele, impuse în Constituţie

Rusia a înaintat șase cereri Ucrainei pentru a pune capăt războiului, scrie presa de la Kiev, citând surse diplomatice.

11 mart. 2022, 07:54
Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul. Cinci dintre ele, impuse în Constituţie
Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul

Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul. Condiţiile au fost publicate de ZN.UA, citând propriile surse diplomatice. Oficialii de la Kremlin mai dorecs ca cinci dintre ele să să fie adoptate în Constituția Ucrainei.

Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul

Rusia cere Ucrainei următoarele şase lucruri:

    • Refuzul de a trece la NATO. Statutul neutru al Ucrainei. Rusia este gata să devină unul dintre garanți.
    • Rusa este a doua limbă de stat. Abrogarea tuturor legilor care o restricționează.
    • Recunoașterea Crimeei de către Ucraina ca rusă.
    • Recunoașterea de către Ucraina a independenței „DPR” și „LPR” în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate acum de Ucraina).
    • „Denazificare”. Interzicerea activităților partidelor ultra-naționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziştilor.
    • „Demilitarizarea Ucrainei”. O respingere completă a armelor ofensive, sub care, dacă se dorește, pot fi aduse orice tip de arme.

Garry Kasparov acuză un posibil pact între SUA și Rusia. „Vor să preseze Ucraina să se predea!”

Dmitri Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a declarat, ca răspuns la discuțiile cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, că Rusia intenționează să-și continue agresiune până când Ucraina își va îndeplini cerințele, una dintre acestea fiind să se predea! „Suntem pregătiți pentru diplomație, dar nu există încă decizii diplomatice – ne vom sacrifica pentru a ne proteja pământul și poporul de agresiunea rusă”, a spus Dmitri Kuleba.

Zelenski neagă că Ucraina ar deţine arme arme chimice sau alte arme de distrugere în masă. „Sunt președintele unei țări şi tatăl a doi copii” VIDEO