Care sunt lichidele care ne hidratează. Recomandarea făcută de Mihaela Bilic: „Natura a ştiut”

Care sunt lichidele care ne hidratează. Tuturor ne este cunoscută recomandarea care se face zilnic, atât la TV, cât şi în mediile online, “Consumați zilnic 2 litri de lichide”. Mihaela Bilic ne explică ce lichide trebuie să consumăm, de fapt, pentru a ne hidrata.

05 ian. 2022, 09:27
Care sunt lichidele care ne hidratează. Recomandarea făcută de Mihaela Bilic: „Natura a ştiut”
Care sunt lichidele care ne hidratează

Care sunt lichidele care ne hidratează. „Apa există în toate alimentele, cu excepția uleiului; până și untul are 15% apă – primim apă și din mâncare.

Rehidratare și remineralizare putem face cu lapte sau ciorbă. Cafeaua, ceaiul și infuziile de plante sunt și ele apă.

Și prea multă apă strică, obosește inima și rinichii. Hidratarea trebuie să țină cont de nevoile fiecărui organism în parte.

De multe ori mai confundăm noțiunea asta de lichide și cu altfel de lichide. Cum ar fi sucurile, care nu se iau în considerare, nu neapărat pentru că nu ar avea apă, ci pentru faptul că au mult zahăr.

Și atunci cele 7 lingurițe de zahăr dintr-un pahar cu suc îl încadrează în categoria deserturi și cred că de la caloriile astea și atât zahăr mai bine mâncăm o prăjitură.

Capul nostru, atunci când consumăm un lichid, el crede că este apă. Deci caloriile nu se consumă în formă lichidă. Nici alcoolul nu se consideră lichid, dacă vă gândeați la bere, dar cafea, culmea, da. Și cafeaua și infuziile de plante.

Citeşte şi: Cum se mănâncă corect fructele. Mihaela Bilic a împărtăşit secretul: „Nu înseamnă că nu îngraşă”

Care sunt lichidele care ne hidratează

Referitor la alcool, recomandările medicilor sunt ca, la fiecare pahar de vin să bem compensatoriu două pahare de apă, pentru că ajută ficatul să metabolizeze alcoolul.Și varianta cealaltă, în care bem prea multe lichide, este nerecomandată, pentru că foarte multe lichide în organism supun inima și rinichii la un efort substanțial și atunci nu mergem pe sistemul ”mai mult egal mai bine”, pentru că nu funcționează.Natura a știut că noi avem nevoie de apă, că este un element vital în viața noastră și atunci a pus apă în toate alimentele, cu excepția uleiului, în care nu avem niciun strop de apă.Avem apă în unt- 15%, avem apă în carne- aproape 70%, apă în lapte, bineînțeles- aproape 90% și aici aș spune chiar că este un lichid care conține și toate mineralele de care are nevoie corpul nostru, bineînțeles că și ciorba și toată mâncarea gătită.Vreau să fac chiar o pledoarie pentru mâncarea gătită, pentru că se consideră că timpul la cratiță este timp pierdut, gospodinele nu se mai laudă că gătesc, acum gătitul a devenit o chestiune ”instagramabilă”, pentru ca să ne lăudăm cu poze.Comparând-o cu produsele din supermarketuri, care stau cu săptămânile, cu lunile pe rafturi, toate sunt deshidratate, iar în momentul în care mâncăm lucruri care sunt uscate, ni se pare că mâncăm puțin.Biscuiții, chipsurile, sărățelele, sticksurile și nu în ultimul rând, că sunt foarte la modă, oleaginoasele, aceste nuci, alune, migdale, semințe, pe care toată lumea mai nou le consumă relexat, fără niciun fel de stres, dar sunt efectiv o concentrație, o esență de nutrienți, care au mai mult de jumătate din compoziție grăsimi.Au sub 10% apă și atunci când mâncăm o mână de semințe sau alune noi mâncăm de fapt o masă întreagă, cu ciorbă și felul doi.Și lichidele trebuie adaptate organismului, sunt persoane care nu transpiră și atunci ele nu trebuie să bea musai 2 litri de lichide”,

a spus Mihaela Bilic la Pro TV.