Care sunt mâncărurile românești pe care străinii adoră să le consume! Top 10 preparate din România care fac ravagii printre turiști

Străinii care trec „pragul” țării noastre se îndrăgostesc iremediabil, iar acest lucru nu se referă doar la peisajele spectaculoase pe care România le poate oferi, ci și la preparatele tradiționale absolut delicioase.

08 ian. 2024, 08:30
Care sunt mâncărurile românești pe care străinii adoră să le consume! Top 10 preparate din România care fac ravagii printre turiști
Care sunt mâncărurile românești pe care străinii adoră să le consume! Top 10 preparate din România care fac ravagii printre turiști

Când vine vorba despre România există o mulțime de aspecte pe care străinii le adoră. Fie că vorbim de peisajele și locurile de la noi din țară care îți taie respirația, fie că vorbim de mâncărurile specifice care te fac să te lingi pe degete, țara noastră este adorată de străinii care se aventurează să o descopere. Iată top 10 preparate tradiționale din România care se numără printre preferințele turiștilor străini.

Citește și: Vaticanul ar putea permitere căsătoria preoţilor. Un consilier al Papei Francisc propune reevaluarea regulei celibatului

Publicația Taste Atlas a întocmit un top al mâncărurilor preferate de străini în România, iar rezultatele sunt fascinante. Iată lista, începând cu locul 10:

Ciorba de pui: Un preparat simplu, dar apreciat de străini care trec pragul țării noastre. Deși nu este spectaculos, toată lumea îl adoră.

Ghiveci cu legume: Un preparat cu o istorie bogată, sănătos și delicios, care ocupă locul nouă în top.

Ciorba de burtă: Pe locul opt se află ciorba de burtă, un preparat cu gust intens și inconfundabil, la care cel mai probabil nu te-ai fi așteptat să se regăsească în topul mâncărurilor preferate de străinii care vin în România.

Ciorba de fasole: Apreciată de străini, ciorba de fasole ocupă locul șapte în topul preferințelor culinare.

Chifteluțe: Celebrele chifteluțe se clasează pe locul șase în topul mâncărurilor iubite de străini.

Pască: Un preparat aparte, pască, se găsește pe locul cinci în preferințele celor care vizitează România.

Mămăliguță: Faimoasa mămăliguță, adesea folosită ca garnitură, ocupă locul patru în topul mâncărurilor apreciate.

Borș: Străinii par să îndrăgească borșul, clasându-l pe locul trei în această ierarhie culinară.

Cozonac: Înaintea locului întâi se află celebrul cozonac, un produs vedetă în perioada sărbătorilor.

Mititei: Locul întâi este ocupat de faimoșii mititei, apreciați nu doar de români, ci și de străini, conform tasteatlas.com.

Această listă reprezintă o incursiune în gastronomia românească, arătând că preparatele tradiționale au un loc special în inimile celor care vizitează țara noastră.

Citește și: Dieta banală care poate preveni 200.000 de decese premature. Este foarte simplu de ţinut