Care sunt meseriile din România plătite cu mii de euro. Au ajuns să fie ”vânate” și de străini, care preferă să se angajeze în țara noastră

România se poate lăuda cu salarii de 7000 de euro, pentru anumite categorii profesionale. Job-urile sunt căutate inclusiv de străini, care preferă să se stabilească în România, pentru că primesc bani mai mulți decât în Germania sau Franța. La polul opus, există în continuare o proporție mare a românilor care câștigă salariul minim pe economie.

05 iun. 2023, 21:03
Care sunt meseriile din România plătite cu mii de euro. Au ajuns să fie ”vânate” și de străini, care preferă să se angajeze în țara noastră

S-a ajuns și la asta! România să ofere salarii mai bune decât în Franța sau Germania. Mai mult, apariția unor astfel de oportunități a atras după ea și un interes major din partea străinilor, care vin să lucreze în România și chiar se stabilesc aici.

„Noi avem în echipă oameni din afara României şi care s-au stabilizat aici. Salariile afară sunt la acelaşi nivel ca şi aici”, susţine Roxana Epure, manager al unei companii de  software, citată de   observatornews.ro.

Salariile oferite ajung și la 7000 de euro/lunar.

Citește și  Carduri energie 2023. Noi modificări, ce se poate plăti cu voucherele de 250 de lei din iunie

În general, în România, programatorii au salarii mari, de 5000 de euro sau mai mult. Chiar dacă nu se ridică la același nivel salarial cu IT-iștii, inginerii  câștigă și  ei din ce în ce mai bine în România, în medie 2500 -3000 de euro/lunar. Mai mult, există și alte meserii care au ajuns săp fie mai bine plătite în România decât în țările din vestul Europei.

„Sunt chiar statistici oficiale venite de la Bruxelles care spun, de exemplu, că nivelul de trai din Bucureşti l-a depăşit pe cel din Berlin. Şi a depăşit nivelul de trai din multe alte oraşe. Inclusiv job-urile astea cu calificare redusă. Bucătarii câştigă câteva mii de euro bune aici în România şi cam atât câştigă şi în străinătate”, a declarat George Butunoiu, specialist în recrutare.

Citește și  Noi înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Județele pentru care să dă ”liber” la solicitări în următoarele trei zile

Lucrătorii din construcții sunt plătiți foarte bine în România, cu 1500 de euro, iar o bonă poate să câștige 1000 de euro pe lună, semn că și profesiile care nu necesită diplomă de bacalaureat pot fi bine plătite în România.

În schimb, există și un revers al medaliei. Chiar dacă au apărut din ce în ce mai multe meserii plătite cu bani frumoși, România rămâne cu un procent foarte mare de angajați care primesc salariul, minim pe econmie, 40% dintre salariații români fiind în această situație.