Care sunt singurele 2 zone în care nu trebuie să îți mângâi niciodată pisica

Pisicile sunt animale independente și, spre deosebire de câini, vin la mângâiat doar când vor ele, nu când vrei tu, iar atunci când se freacă de picioarele tale sau de mâini nu fac altceva decât să te „marcheze” și să își „revendice” faptul că le aparții.

13 feb. 2024, 12:28
Care sunt singurele 2 zone în care nu trebuie să îți mângâi niciodată pisica

Chiar dacă ai norocul să fii stăpânul (sau sclavul) unei pisici prietenoase, care se lasă mângâiată, există două zone de care este mai înțelept să stai departe. Îți spunem imediat de ce.

Unde le place felinelor să fie mângâiate

Toate pisicile adoră să fie mângâiate în zonele în care au glandele care eliberează feromoni. Pisicile au glande care eliberează feromoni pe părțile laterale ale capului, astfel că frecarea capului de o persoană sau un obiect este, de fapt, o marcarea a teritoriului. Când o pisică face acest gest cu un om, este o modalitate de a stabili o legătură cu acesta.

Unde nu suportă pisica să fie atinsă

Ai în vedere faptul că în genele pisicii a rămas informația conform căreia viața este o luptă și când te afli într-o luptă pentru supraviețuire, „teritoriul” pe care trebuie să îl protejezi cu orice preț este… Vezi AICI continuarea: Care sunt singurele două zone în care să nu-ți mângâi pisica.